„No, možná to na sobě nedávám znát, ale nemyslete si, i ve mně to už začíná vřít. Cítím lehké mravenčení, všechny tréninky jsme už směřovali k zápasům s Jihlavou a ohromně se na sérii těšíme," usmívá se dvaatřicetiletý hokejista.

Co se dá od série s „vojáky" čekat?
Rozhodně tvrdší a rychlejší hokej než jsme hráli v předkole. Tam to možná z hlediště vypadalo, že ještě nejde o klasické play-off, nebylo to tak tvrdé, natož vyhrocené, i na ledě jsme to vnímali podobně. Možná to bylo tím, že po základní části nebyla prakticky žádná pauza, hned se hrálo předkolo. Oba týmy se ještě nestihly přepnout do jakéhosi play-off módu, ale teď už to bude rozhodně jiné. Jihlava produkuje živější, agresivnější styl, hodně dohrávají souboje, jsou aktivní, výborní bruslaři. Ideální by asi bylo je překvapit v jednom z těch dvou úvodních zápasů u nich. V základní části jsme si ověřili, že se dá v Jihlavě hrát a vyhrát, s podobnými myšlenkami tam jedeme i teď.

Jaké faktory by mohly proti Jihlavě rozhodovat? Gólmani, fanoušci?
Obojí určitě ano a pak hlavně přesilovky. Mám pocit, že před dvěma lety jsme právě na tohle proti Jihlavě dojeli. Přesilové hry v play-off rozhodují zápasy, my si musíme dát velký pozor na to, abychom se v Jihlavě nedostávali sami do oslabení, protože nás to může stát zápas i celou sérii. Určitě od soupeře čekáme již v pondělí velký nástup do zápasu, takže se jim musíme vyrovnat v bruslení a nefaulovat. A když se naskytne příležitost nám, tak sami pokud možno musíme využít přesilovku, tak jako nám to šlo proti Litoměřicím.

V Havířově jste už působil, nedávno dokonce po postupu mužstva do první ligy. Je nyní AZ dál než před těmi třemi lety?
Dál je asi v tom, že se stihl v soutěži zabydlet. Co se týká herního hlediska, je to podobné, i když se třeba vyměnili trenéři a každý trenér má svůj vlastní pohled na hru. Havířov je možná dál v zázemí, je tady nová tělocvična, takže máme zase lepší podmínky pro přípravu. Lidi ve vedení toho dělají pro hokej ve městě hodně, takže se to postupně zvedá. Jediné, co se nemění, jsou výborní fanoušci a mladý kádr, v němž patřím vždy k nejstarším (smích).

Vy jste v Havířově už ale potřetí, je to tak?
Ano, poprvé jsem si v Havířově zahrál ještě jako junior Karlových Varů v devatenácti letech. Tenkrát byl Havířov beznadějně poslední a pro mě to byla na startu kariéry v dospělém hokeji dobrá zkušenost s mužským hokejem. Pak jsem si zahrál v několika klubech a vrátil se sem v té první sezoně po návratu klubu do první ligy. A teď jsem tady potřetí, takže se dá říct, že moje cesty vedou pokaždé do Havířova (úsměv).

Před třemi lety jste prodělal jakýsi restart hokejové kariéry, protože jste musel podstoupit operaci srdeční tepny. Jaké to pro vás tenkrát bylo? Neměl jste strach?
Tenkrát to šokovalo nejen mě, ale i mou rodinu. Já žádné problémy nepociťoval, ale lékařské vyšetření ukázalo opak a holt jsem musel na operaci. Upřímně jsem si nemyslel, a říkali to i doktoři, že bych se ještě někdy mohl vrátit na led, ale nakonec mi zhruba po roce, kdy jsem jednu sezonu vynechal, lékařka řekla, že bych i po té operaci vrcholově sportovat mohl. Pochopitelně se to musí hlídat, což dělám, vlastně pořád docházím do Karviné k lékařce na kontroly. Musím to zaklepat, ale hokej dál hrát můžu. Po tom návratu mi daly šanci Vítkovice, kde jsem se chtěl prát o místo v sestavě, ale bohužel jiné zranění mě ze hry vyřadilo na dva měsíce, takže jsem pak šel na rozehrání sem do Havířova a už v první lize, byť i v jiných klubech, zůstal. Za tu možnost stále hrát jsem ale vděčný a snad jsem ještě neřekl poslední slovo.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.