„Tyhle body možná doceníme až časem. Dneska každopádně zaslouží pochvalu celý tým," uznal trenér havířovského mužstva Jan Daneček starší.

Zvláštní ocenění si bezesporu zaslouží jeho syn Lukáš, který působil mezi tyčemi jako velká čínská zeď. Všechny útoky ne mongolských, ale třebíčských nájezdníků, se o něj roztříštily.

Byl to podle trenéra nejlepší dosavadní výkon mužstva? „Patřil k nejlepším. Rozhodně byl nejukázněnější," mínil kouč AZetu. „Opět se ale potvrdilo, že když hrajeme proti nějakému týmu, ze kterého máme větší obavy, tak se obvykle vypneme k perfektnímu výkonu. A dneska se nám všechno sešlo, od útočníků po beky a včetně gólmana, všichni odvedli absolutní maximum, střídačka žila zápasem, všichni se povzbuzovali a svědomitě si plnili své povinnosti. Byl to takticky vyzrálý výkon," pochvaloval si Daneček.

Horácká Slavia Třebíč – AZ Havířov 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 42. Repe (Pechanec). Rozhodčí: Doležal – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 1410.

Havířov: L. Daneček – Valenta, Lenďák, Krisl, Graca, Repe, Ostrčil, Foltýn – Jiránek, Loskot, Fořt – Jakúbek, Šlahař, Tomi – Sztefek, Pechanec, Chmilewski – Klimša. Trenéři: Daneček a Potěšil.

Další zápas hraje Havířov v sobotu s Havlíčkovým Brodem.

Celý článek v zítřejším vydání Karvinského a havířovského Deníku.