Ani on ale domácím nepomohl a Havířov prohrál 2:3 v prodloužení. Říčka je však rád, že se v letošní sezoně, v níž vinou zranění hrál prakticky jen měsíc, dostal po dlouhé době zase do hry.

Roberte, co s vámi bylo a jak dlouho jste byl vlastně mimo hru?
„Začátkem října se mi na zápase s Prostějovem přihodil úraz. Měl jsem utržený vaz v koleně a musel jsem to řešit operací. Měsíc jsem nosil berle a ortézu, pak jsem začal s rehabilitací a postupně se to lepšilo. Asi před třemi týdny jsem začal naplno trénovat. Po zdravotní stránce jsem se cítil dobře, takže jsem dneska mohl proti Frýdku nastoupit."

Jaké to je vrátit se po třech měsících zpátky na led?
„Samozřejmě, že mám tréninkové manko. Dva měsíce jsem téměř nic nedělal. Na druhou stranu jsem si myslel, že to bude horší. Když jsem si protáhl střídání a zůstal déle na ledě, tak jsem se cítil unaveně a zataveně, ale jinak to bylo dobré. Hráli jsme na čtyři lajny, takže to nebyl takový zápřah. Měl jsem i nějaké šance, ale ta správná koncovka ještě schází. Bude nejspíš pár týdnů trvat, než se do toho zase dostanu. Ale půjde to. Musím jen najet na to pravidelné zápasové tempo."

Aleš Svoboda


#flash|https://mm.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#