Ten skončil nakonec těsným vítězstvím domácích, ale body se dělily, takže oba celky si to ještě rozdají v závěrečném kole na dálku mezi sebou a spolu s Kadaní. Benátky prohrály a jich už se souboj o šesté místo týkat nebude.

„My jsme pochopitelně věděli, o co se hraje. Byl to zápas o šest bodů, obě mužstva k tomu také tak přistoupila. Bojovalo se nadoraz, my jsme určitě odehráli velmi dobrý zápas, rozhodně se nemáme za co stydět," mínil po utkání trenér Havířova Jan Daneček.

Jeho svěřenci prohrávali, ale nevzdali se a využili přesilovku. „Domácí využili dvě, ale pořád bylo o co hrát, neodskočili nám. Hrálo se celkem v tempu s důrazem na obranu," přibližoval Daneček.

Těsný stav vydržel až do poslední minuty, kdy Havířovští odvolali brankáře Matouška a zkusili hru v power-play. Vyplatilo se! Nová posila z Vítkovic Strapáč nahrál nové posile z Třince Růžičkovi a vyrovnání bylo na světě. Střídačka Havířova zažívala v daný moment euforii.

„Tím bodem jsme si vlastně zajistili výhodu domácího prostředí v případném předkole play-off. Skončíme už nejhůře osmí. Navíc nás ten bod udržel nadále ve hře o šestou pozici," pochvaloval si Daneček.

Vyrovnání v samém konci zápasu nalilo do žil havířovským hráčům novou krev. V prodloužení byli určitě aktivnější, vytvořili si čtyři gólové šance. „Škoda, že jsme nerozhodli už tady. Nájezdy, to je loterie, i když musím říct, že ani tam jsme neselhali. Proměnili jsme tři a stejně to nestačilo. To se vidí málokdy," kroutil hlavou kouč AZ.

Domácí Kalla však sám proměnil tři samostatné nájezdy a Litoměřice se přece jen radovaly. „Ten chlap je mašina na góly. Co se dá dělat, bod jsme tady urvali a v posledním kole se rozhodne. Tak jako tak, máme splněno, což by nám mohlo hrát do karet. Kluci by se tím posledním zápasem nemuseli tak svazovat," zakončil Jan Daneček před utkáním s Jihlavou.

Stadion Litoměřice – AZ Havířov 3:2 sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Šafář (Z. Doležal, Gorčík), 32. Švagrovský (Šulc, D. Bílek), rozh. náj. Kalla – 24. Maruna (Klimša, Šlahař), 60. Růžička (Strapáč). Rozhodčí: Jílek – Černý, Šmika. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 940.

Havířov: Matoušek – Krisl, Bezuška, Stuchlík, Horák, Foltýn, Ostrčil, Bahounek, Lenďák – Fořt, Loskot, Tomi – Klimša, Šlahař, Maruna – Sztefek, Pechanec, Haas – Bednář, Strapáč, Růžička. Trenéři: Daneček a Potěšil.