AZ se tentokrát postavil Horákům z Třebíče, kteří patří k nejlepším venkovním týmům. Konkrétně jsou v tabulce venkovních zápasů na druhém místě. Svou bilanci v Havířově potvrdili.

„Potvrdili. Venku hrají velmi disciplinovaně, pozorně, zhušťují obranné pásmo. Je velmi obtížné se proti nim prosadit. Ale potvrdili to i díky našemu přístupu, který nebyl dobrý. Nástup se nám vůbec nepovedl. Hráli jsme příliš lehkovážně, skoro bych řekl profesorsky, a to se na průběžném vývoji skóre odrazilo," mrzela havířovského trenéra Štefana Mikeše ztráta bodů.

Předchozí sérii čtyř výher prý nesledoval. „Nějaké série nás moc nezajímají. Soustředíme se vždy na nejbližší duel. Tentokrát jsme prohospodařili první třetinu. Inkasovali jsme jako první, to byla chyba. Pak znovu v poslední minutě třetiny, to byla druhá chyba," ohlížel se Mikeš za utkáním.

Do druhé části už v havířovské brance nastoupil místo Matouška Laco. „Potřebujeme dostat do zápasového zatížení i další gólmany. To nebylo nic proti Matouškovi, po té zpackané třetině jsme chtěli dát mužstvu nový impulz," vysvětlil. „Bohužel se Třebíč dostala do vedení 3:0 a to se už těžko obrací. Sice jsme pak přidali, zvlášť markantní to bylo v poslední třetině, ale k bodům to už nevedlo. Rozhodl ten laxní nástup," myslel si trenér Mikeš.

AZ Havířov – HS Třebíč 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. Meidl (Kanko, Mazanec), 59. Gřeš (Sztefek, Krisl) – 7. Švec (Erat, Dolníček), 20. Raška (Malena, Zohorna), 26. Psota (Wasserbauer, Raška). Rozhodčí: Přikryl – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 1877.

Havířov: Matoušek (21. Laco) – Bahounek, Krisl, Lenďák, Mazanec, Graca, Korím, Peslar – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Kanko, Meidl, Okál – Kalus, Maliník, Tomi – Matějek, Hudeček, Gřeš. Trenéři: Mikeš a Janeček.