„Bohužel jsem už dopoledne z kluků cítil, že to nebude dobré a nebylo. Ten respekt, jaký jsme měli před utkáním s Budějovicemi a kde do toho šli všichni příkladně, tam tentokrát nebyl,“ měl špatné (a také správné) tušení trenér AZetu Martin Janeček.

Samotné utkání mu to pak potvrdilo. „Tak špatně jsme ještě nehráli. Před zápasem jsem říkal, že vyhraje ten, kdo bude po předchozích, možná trochu nečekaných výhrách, připravenější, a to jsme bohužel nebyli,“ uznal Janeček.

„Prohrávali jsme osobní souboje, rozbíjeli se někde ve středním pásmu a nestíhali. Nebýt Dolejše, tak snad dostaneme osmičku,“ kroutil hlavou. „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, kontroloval dění na ledě. Ten náš čestný gól už nic neřešil,“ mávl rukou Janeček.

Hanáci si opravdu s přehledem dokráčeli pro všechny body, vedli už 3:0 a na havířovské straně se nenašel nikdo, kdo by ostatní vyburcoval k větší aktivitě. Na takový zápas je třeba co nejrychleji zapomenout a soustředit se na sobotu, aby to v domácím prostředí bylo mnohem lepší. Havířovský fanoušek by před derby jistě rád viděl mnohem lepší výkon mužstva.

Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Nouza (Hozák, Rudovský), 32. Dvořáček (Rudovský), 47. Venkrbec (L. Luňák) – 60. Fronk. Rozhodčí: Šutara, Dědek – Reich, Měkýš. Vyloučení: 9:7, navíc Mikliš (DKU) – Hudeček (DKU). Využití: 1:1. Diváci: 500.

Havířov: Dolejš – Chroboček, Krisl, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Gřeš, Sikora, Kanko – P. Beránek, M. Kalus, Maruna – Hudeček, Tomi, Bambula – Illéš, Kotala, Fronk. Trenéři: Janeček a Csabi.