„Jsme s nimi částečně spokojeni. Před výjezdem bychom je asi brali, ale když už se nám povedlo vyhrát v Dobřanech, které jsou rozhodně silnější než Litice, tak jsme čekali, že těch bodů bude víc," přiznal hrající trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Snack Dobřany – HbK Karviná 5:8 (1:4, 2:3, 2:1)

V Dobřanech odehráli Karvinští dobrý ofenzivní zápas. Pala se blýskl čtyřmi góly. „Až na desetiminutovou pasáž, kdy jsme domácím dovolili korigovat, jsme předvedli kompaktní výkon, se kterým můžeme být spokojeni. Dát venku osm gólů je slušná střelecká vizitka," mínil Rosůlek.

Branky a nahrávky: 9. Kovářík (Šlehofer, Skála), 23. Kovářík (Skála, Málek), 26. Stráský (Šlehofer), 32. Stráský (Skála, Kůrka), 36. Stráský (Šlehofer, Málek) – 5. Pala (Dittmann), 7. Pala (Říman, M. Vašek), 11. Pala (L. Rosůlek), 12. Liboska (Fárský, Pacas), 17. Pala (Zaremba, Konečný), 25. Fárský, 25. Pacas (Fárský), 42. Řehůřek (Pacas). Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 71.

HBC Plzeň-Litice – HbK Karviná 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

V Liticích už to tak povedené nebylo, a to z jednoho prostého důvodu. „Soupeř hraje na plastovém povrchu, který jsem v životě neviděl. Když rozhodčí před vhozením buly třikrát ztratí rovnováhu, tak s povrchem asi něco nebude v pořádku," ušklíbl se Rosůlek.

Plzeňský povrch jednoduše připomínal led a k vidění byly občas i komické scény, kdy hráčům při střelbě podjížděly nohy. „Připadal jsem si jako v grotesce. Člověk se na modré sklouznul a dojel pomalu až do brankoviště. Hrůza, něco podobného už nechci v životě zažít. Celý zápas jsme se s tím nedovedli srovnat. Na tomhle se hrát nedalo," kroutil hlavou Rosůlek, který sportovně uznal, že Litice vyhrály zaslouženě.

Branky a nahrávky: 11. Tůma (Voves), 14. Tůma (Kamien), 45. Kastner (Juroško) – 4. Pilch (Řehůřek). Rozhodčí: Martis, Kalabza. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 8.

Karviná: Smolka – Pilch, Zaremba, Dittmann, M. Vašek, Liboska – Fárský, Říman, Pacas – L. Rosůlek, Pala, Konečný – Pietrasz, Řehůřek, Kubica.

Celý článek v tištěném vydání Karvinského a havířovského deníku.