Vše podstatné rozhodla úvodní část hry, ve které měl Havířov daleko lepší pohyb a přestřílel Karvinou. Gólmana Iláše, hrdinu rozhodujícího duelu Baníku v Přerově, vyhnal z branky. I v dalším průběhu měli domácí více ze hry a zaslouženě vyhráli.

Hlasy trenérů

Tomáš Potěšil (Havířov): „Věděli jsme, že Přerov vysál z Karviné hodně sil a od začátku utkání jsme hráli velmi aktivně. V první třetině se nám povedlo proměnit tři branky v přesilovkách a jeden gól v oslabení. Pak už nám stačilo si jenom výsledek ohlídat a udržet ho do konce. Po sedmém gólu Karviná zápas jenom odjezdila a šetřila síly na pondělí. I když v sérii vedeme 1:0, příští utkání začíná opět od nuly. V semifinále dostala Karviná podobný výprask od Přerova, ale dokázala se z něho rychle vzpamatovat a nakonec sérii vyhrát, takže je vše stále otevřené."

Aleš Flašar (Karviná): „První třetina, ve které byl Havířov lepší a nám chyběl pohyb, rozhodla celý zápas. AZet na nás byl nachystaný a měl plno energie, díky které nás přebruslil a byl všude dříve než my. Věděl jsem, že to bude těžké utkání a přiznávám, že jsem se trochu toho výprasku obával. Na týmu se projevila únava z Přerova, ale nic se neděje a i když jsme prohráli, jedeme dál. Sice máme mnohem užší kádr než Havířov, ale nic jim nedáme zadarmo."

AZ Havířov – Baník Karviná 8:3 (4:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Prokop (Říčka), 10. Bursík (Říčka, L. Daneček), 12. Pechanec (Krisl), 15. Kanko (Hegegy, Kolařík), 31. Říčka (J. Daneček), 37. Sztefek (Hegegy, Kanko), 49. Sztefek (Klimša, Rimmel), 58. J. Daneček (Klimša) – 33. Ivan (Nystedt), 38. Rosůlek (Kowalczyk, Moravec), 43. Zuber (Blatoň, Samiec). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Barteček, Moravec. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:1. Oslabení: 3:0. Diváci: 3280. Stav série: 1:0.

Havířov: L. Daneček (38. Matoušek) – L. Zientek, Krisl, Hegegy, Rimmel, Hartmann, Vydra, Graca – J. Daneček, Stránský, Sztefek – Bursík, Říčka, Pavlas – Kanko, Pechanec, Kolařík – Maruna, Diviš, Klimša.

Karviná: Iláš (12. Smolka) – Javín, Zajac, P. Flašar, Kowalczyk, Vnenk, Sznapka, Krause, Žvátora – Badžo, Moravec Rosůlek – Zuber, Ivan, Luka – Samiec, Blatoň, Saliji – Miczek, Nystedt.

Druhé utkání série je na programu v pondělí 25. března od 18 hodin v Karviné.

Čtěte také: Atmosféra prvního finále fanoušky uchvátila