Po výhře na ledě Prostějova ztrácejí na regionálního rivala z Frýdku-Místku už jen čtyři body, ovšem ten má zápas k dobru.

„Nás těší především celý ten zvládnutá hanácký dvojboj. Věřím, že by nás to mohlo pořádně nakopnout do nového roku, přestože v jeho úvodu máme velice silné soupeře," podotkl úvodem trenér havířovského mužstva Martina Janeček a poukázal na blížící se lednové zápasy proti Českým Budějovicím, Kladnu, Slavii či Jihlavě.

V Prostějově si nicméně jeho tým šel tvrdě za svým. „Podobně jako doma s Přerovem nám vyšla úvodní třetina, dali jsme v ní dva góly, kluci dobře bruslili a dodržovali taktické pokyny," líbila se první část hry Janečkovi. „Hodně si cením důrazu, který hráči u obou našich branek předvedli," dodal.

Ani ta druhá nebyla z havířovského pohledu špatná, domácí Jestřábi ale přece jen více roztáhli křídla. „Prostějov stáhl hru na tři lajny, zvýšil aktivitu a díky lepšímu pohybu si vynutil nějaké přesilovky. Považuji za klíčové, že jsme je ustáli," poukázal havířovský kouč na zvládnutá oslabení a znovu vyzdvihl přínos gólmana Laca. „Maro byl opět oporou, podržel nás v krizových chvilkách a díky němu se nám hrálo lépe," uznal.

Hanáci se všemožně snažili o korekci, ale povedla se jim až v 57. minutě. „Naštěstí jsme pak do prázdné brány pečetili zasloužené tři body. Vyplatilo se nám, že jsme hned 25. prosince trénovali. Neměli jsme těžké nohy, kluci se na ledě cítili výborně. Věřím, že s podobným elánem, důrazem a bojovností se nám bude dařit i v lednu, abychom s naší pozicí v tabulce ještě něco udělali," přál by si Janeček.

Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 57. A. Holík – 7. Haas, 17. Kotala (Holomek, Dvořáček), 60. Kalus. Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Lukš. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 1 725.

Havířov: M. Laco – L. Doudera, Petran, Krisl, Chroboček, Holomek, D. Seman, Bahounek – Kalus, Hubáček, Kanko – Gřeš, Hlinka, Rác – Maruna, Haas, Pořízek – Dvořáček, Bednář, Kotala. Trenéři: Janeček a Rimmel.