Nebyla to však žádná sláva. „Důležité jsou ty body. Výsledek je dnes lepší předvedené hry,“ uznal trenér Havířova Martin Janeček.

Hra samotná byla hodně opatrná, soupeř byl (a je) dosud bez bodu, AZ potřeboval doma zabrat, protože venku se mu zatím nedaří. „Nám se na Kadaň v minulých letech moc nedařilo, vždycky to bylo takové urputné, dneska to zase bylo z naší strany místy hodně ustrašené. Kluci si uvědomovali, že potřebujeme vyhrát, protože tabulka je dost našlapaná a doma by se nemělo ztrácet. Jenže vždycky, když jsme se zvedali, něco nás v rozletu zastavilo. Nebylo to ono,“ nelíbil se Janečkovi herní obrázek.

Těsný stav 2:1 vydržel prakticky až do konce zápasu. Pak se prosadil hrdina utkání Tomi a domácí si oddechli.

„Těžili jsme z trpělivé hry dopředu, po tom třetím gólu jsme se už uklidnili. To bylo rozhodující,“ ulevilo se i Janečkovi. Maruna nakonec pečetil výstavní trefou do růžku kadaňské svatyně výhru AZetu na 4:1, po které domácí trochu poskočili v tabulce.

AZ RESIDOMO Havířov – Trhači Kadaň 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Tomi (M. Kalus, Drtil), 9. M. Kalus (Tomi), 55. Tomi, 60. Maruna (Kotala) – 8. Rob (Chrpa). Rozhodčí: Fiala, Kostourek – Wesley, Gančarčík. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 1 698.

Havířov: Matoušek – Krisl, Chroboček, Drtil, Postnikov, Staněk, R. Havel – Kotala, Sikora, Kanko – M. Kalus, Hudeček, Tomi – Fronk, Maruna, P. Beránek – Pořízek, Cihlář, Gřeš. Trenéři: Janeček a Csabi.