V sobotu prohráli na ledě Přerova 1:3, nerozšířili své bodové konto, a tím padla i naděje, že si zahrají play off.

Pozici pro zápas o všechno neměli Havířované jednoduchou. „Zbylo nám jen devět útočníků. Stáhli jsme si některé kluky ze střídavých startů, abychom sestavu vůbec dali dohromady," poznamenal neradostně trenér Havířova Martin Janeček.

Jeho svěřencům se nicméně defenziva dařila. „Kluci hráli svědomitě, zodpovědně dozadu. Směrem dopředu to ale nevypadalo nejlépe, byli jsme nějací zakřiknutí," přibližoval.

Diváci na branky čekali 15 minut, pak se trefil domácí Pšurný, ale než se stihli Hanáci začít radovat, srovnal Štumpf.

Další góly přišly na řadu až v posledním dějství. Více aktivity bylo na přerovských hokejkách, AZ se příliš nedostával k rychlým brejkům, které chtěl praktikovat. „To je pravda. Měli jsme tam řadu dobře vyřešených situací ve středním pásmu, ale když jsme mohli vystrčit růžky, byl tam zbytečný respekt a soustředění právě na ty obranné věci," potvrdil Janeček.

Zubři se ve 47. minutě ujali opětovného vedení, tentokrát ho už neztratili a dopachtili se ke třem bodům. „Opravdu jsme nehráli zle, mančaft pracoval slušně a hráči dřeli. Druhý gól byl podle nás neregulérní, ale s tím už teď nic nenaděláme. Musíme se soustředit na zbytek sezony," dodal zklamaně Janeček.

Ve středečním utkání proti Prostějovu, posledním domácím v základní části, půjde už jen o navýšení dosavadního bodového zisku Havířova.

Z pohledu záchranářské perspektivy se to dá před zbytkem základní části brát i tak, že na poslední Most má Havířov náskok patnácti bodů. Pokud bude po 52. kole činit osmnáct, je Havířov zachráněn.

Zubr Přerov – AZ Havířov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Pšurný (Milan Procházka, T. Sýkora), 47. Kovařík (F. Dvořák, Goiš), 50. Sikora (Plášek, M. Kratochvíl) – 17. Štumpf (Haas, Krisl). Rozhodčí: Kašík – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 1:6. Bez využití. Diváci: 2 183.

Havířov: Šafránek – Sedlák, Petran, Krisl, Dudek, D. Seman, Chroboček – Kalus, Haas, Štumpf – Sztefek, Maruna, Dvořáček – L. Bednář, Pořízek, Ollender. Trenéři: Janeček a Rimmel.