Osm večerů doslova hororových zážitků, nadpřirozené jevy a bytosti, strach v očích, nečekaná rozuzlení a mráz běhající po zádech, to vše organizátoři slibují těm, kdo si festival nenechají ujít. A po jakých titulech tedy dramaturgové sáhli, aby divákům pěkně pocuchali jejich nervová vlákna?

Mezi snímky lze nalézt takové perly, jakou bezesporu je Hitchocovo Psycho, které ani po padesáti letech neztrácí na působivosti. Nebude chybět ani hit posledních let Twilight sága: Rozbřesk. Obdivovatelé Anthonyho Hopkinse si přijdou na své ve filmu Obřad. Paul Bettany zazáří v Kazateli, který se pohybuje na rozhraní sci-fi a hororu. O dalším snímku Paranormal Activity 3 se příliš zjistit nedá, ale ti, kteří viděli dva předchozí díly jistě tuší, že na ně čeká intenzivní filmový zážitek. Na další podvečer pak je připraven film Ďábel, který o den později vystřídá Vlkodlak, v němž se publiku opět představí Anthony Hopkins, kterému však skvěle sekunduje Benicio Del Toro. Stylovou tečku za hororovým festival udělá černobílý německý snímek Upír Nosferatu z roku 1922.

Začátek promítání, když nebude pršet, je naplánován vždy na 21 hodinu. Vstupné na jednotlivé filmy stojí 70 korun. Aby si diváci svůj strach vychutnali příjemně a nerušeně, organizátoři jim rádi zapůjčí deky i repelenty. A letos nově v letním kině se bude během filmových festivalů pražit čerstvý popcorn.

Gabriela Cichá