V Galerii Kulturního domu Radost čeká na návštěvníky kolem padesáti obrazů a také malá ukázka z interiérového designu. Na své si přijdou zejména milovníci abstrakce, která přímo nutí k zamyšlení nad životem jako takovým. Hlavním námětem její tvorby je člověk a příroda. „Inspirací jsou pro mne především energie, zvuky, vibrace proudící v nás a kolem nás. Je velmi důležité, zda jsou, či nejsou v souladu s naší bytostí. Někdy vypadají chaoticky, jindy uspořádaně, v pravidelných kroužcích, ale v konečném výsledku i při samotné tvorbě mi dávají smysl a logiku," uvádí vystavovatelka.

Ve svých pracích výrazně preferuje barevnost a originalitu. „Gretu znám už několik let, její tvorbu ještě déle. Obdivuji ji nejenom jako umělkyni, ale i jako ženu. Její díla působí na mě velmi křehce, úžasná je jejich barevnost. Líbí se mi, jak barvy na obrazech přímo svítí. Výstava je velmi pěkná," řekla na vernisáži havířovská výtvarnice Darina Krygielová. Spokojená byla také operní zpěvačka Alina Podskalská-Farná a další příznivci moderního umění.

Do povědomí široké veřejnosti se Greta Sartori zapsala především organizováním kulturního života v Karviné. Například sedm let vedla sdružení výtvarníků ART klub a pracovala také jako kurátorka Galerie Pod věží. Řadu let učila na základní a střední škole. Její díla jsou zastoupena v mnohých soukromých sbírkách u nás i v zahraničí. Nyní tvoří a pracuje v Ostravě ve vlastním studiu Greta design. Výstava potrvá do 5. října.