Členové fotoklubu zakoupili z vlastních prostředků třicet velmi úhledných rámů a nainstalovali je na stěnu schodiště. „Rámy budou využívat především naši členové, ale nabízíme je také k prezentaci ostatním zájemcům z Havířova i okolí," uvedl člen výboru Jaroslav Hrachovec.

Jako první představili výběr ze své tvorby právě členové fotoklubu. Snímky jsou námětově i technickým provedením velmi rozmanité. „Jsem rád, že se nám prostor pro vystavování našich prací rozšířil. Je to tu moc hezké. Myslím si, že schodiště má nejen své kouzlo, ale je také hodně navštěvované," pochvaloval si Tomáš Duda z Těrlicka.

Na vernisáži krátce vystoupil předseda fotoklubu. „Chceme prohloubit a rozšířit spolupráci zejména s fotokluby z regionu. Jejich výstavy v naší galerii by se mohly stát takovým základem k vzájemné výměně zkušeností. V každém případě pro nás je dnešní den velkým přínosem a impulsem k dalšímu rozvoji. Očekávám také, že se ještě trochu početně rozrosteme," krátce nastínil některé záměry Květoslav Klíma.

Dynamicky se rozvíjející Fotoklub při Městském kulturním středisku má v současnosti jedna dvacet členů. Mezi jeho nejvýznamnější aktivity patří pořádání pravidelných bienále - Setkání regionálních fotoklubů. Na květen se připravuje již pátý ročník. Vernisáž bude 30. dubna v Kulturním domě Leoše Janáčka.