Přehlídku zahájí slovenské divadlo Pôtoň Bánovce s představením Psota (Poverty). Na letošní přijedou i dvě skvělá pražské scény - Divadlo Na zábradlí a Divadlo Bez zábradlí, která budou velkým tahákem především pro české diváky.
„V obou inscenacích – Denně (Poníci slabosti) i 2x Woody Allen - se objevují známá jména naší divadelní i filmové scény: Petr Čtvrtníček, Igor Chmela, Karel Heřmánek, Josef Carda, Jana Švandová, Dana Morávková, Zdeněk Žák a další," upozornila ředitelka spolupořádajícího Občanské sdružení EducationTalentCulture Petra Slováček Rypienová.

Obě představení se uskuteční v Těšínském divadle v Českém Těšíně. První ve čtvrtek a druhé v sobotu jako vyvrcholení a slavnostní zakončení čtyřdenního divadelního festivalu.

Zajímavá budou i plenérová představení. Hned první den festivalu (středa 5. června) to bude Velvet blues divadla Décalages – Divadlo v pohybu, což je česko-francouzský soubor. Představení začíná ve 20 hodin na náměstí v Cieszyně zdarma přístupné všem návštěvníkům i obyvatelům obou měst.

Druhým představením v plenéru bude Cyrano de Bergerac v podání polské scény Těšínského divadla, které proběhne v pátek 7. června v areálu Zamku Cieszyn.

Jako doprovodné akce se konají dvě divadelní představení také v Teatrze Polskim w Bielsku-Białej. V rámci festivalu proběhne také konference, výstava a workshopy pro mládež, to vše především v Českém Těšíně.

Specifickým dnem bude pátek 7. června, kdy dojde k propojení dvou divadelních festivalů, toho těšínského Bez hranic s festivalem Dream Factory v Ostravě. „Návštěvníci se mohou zúčastnit festivalové diskuse na téma Jak se žije nezávislým souborům? v prostorách Staré Areny Ostrava, dále divadelních představení v Divadle Petra Bezruče či v areálu Dolu Hlubina," řekla Petra Slováček Rypienová.

Podrobný program naleznou zájemci na internetových stránkách www.ovart.cz a www.borderfestival.eu.

A kde se dají sehnat vstupenky? V současné době probíhá předprodej na české straně v DDM v Českém Těšíně, který je jedním z organizátorů letošního ročníku. Vstupenky je možno si zakoupit v pokladně DDM na ulici Hrabinská 33, případně objednat na telefonním čísle +420 558 737 109. Prodej vstupenek bude také vždy jednu hodinu před zahájením představení v místě konání.

Na polské straně probíhá předprodej v informačním centru na náměstí a také bude možno si zakoupit lístky hodinu před konáním divadelních představení v divadle Adama Mickiewicze.