A že se letos je na co těšit, o tom se můžete přesvědčit při shlédnutí programu na celou dobu trvání festivalu.

Vystoupí zde možná poněkud méně známé, nicméně výtečné osobnosti a kapely, jako například raper Paulie Garand, německá kapela Jamaram, Low-fi s italským indie-rockem a mnoho dalších.

Mimo to i klubová scéna bude letos pestrá. V pátek se můžeme těšit na drumandbassového Cerna, v sobotu pak na nás čeká psybreakový Bad Tango.

„Letos jsem zvědavý na průběh festivalu víc než v loňských letech, protože scéna je pro mě naprostou neznámou," řekl René Matuščík z Karviné, který je pravidelným návštěvníkem Dokořánu.

Naopak však na festival možná zavítá víc fanoušků odlišných žánrů, mezi nimi i Daniel Kolár, který je fanouškem spíše rapové hudby. „Letos je to pestřejší, netvrdím, že všechny účinkující znám, možná takových dvacet procent. Ale je třeba poznávat další umělce. Hlavně, když teče pivo," prozradil.

Hlavní organizátor festivalu Daniel Cieślar vysvětluje, proč tomu tak v letošním roce je. „Dokořán byl vždy o a pro lidi, a tak když si přáli alternativu, přinášíme něco neobjeveného a kvalitního," sdělil. Již třetím rokem zde také funguje Relax Zóna mimo areál festivalu, která je tím pádem přístupná všem zdarma a reprezentuje ji divadelní scéna letos se čtyřmi divadelními hrami a dvěmi hudebními vystoupeními.

Bibiána Balicka