V Karviné si milovníci hudby budou moci každou neděli zanotovat v rámci tradiční akce s názvem Karvinské hudební léto.

„Připraveno je celkem deset koncertů, které se uskuteční na Masarykově náměstí," uvedla ředitelka Městského kulturního domu Karviná Olga Humplíková.

Přehlídku odstartují tuto neděli hudebníci z cimbálové muziky Iršava.

Na pátek 17. července je v letním kině připravena projekce záznamu divadelního představení Shakespearovy komedie Marná lásky snaha v podání britské Královské Shakespearovské společnosti. Vstupné je 250 korun.

Gulášfest i kino

Orlované se v prvním prázdninovém měsíci mohou těšit na Gulášfest, který organizátoři uspořádají 25. července odpoledne. Pracovníci orlovské městské knihovny připravují pravidelná prázdninová setkávání pro děti. V tamní pobočce Muzea Těšínska se 23. a 27. července budou konat workshopy pro veřejnost.

V bohumínském letním kině to bude žít celé prázdniny.

„Pravidelné každovečerní promítání se nám osvědčilo v loňském roce, kdy se ukázalo, že pokud lidé vědí, že se hraje každý den, přichází jich do kina více," vysvětlil ředitel agentury K3 Bohumín Karel Balcar.

Organizátoři festivalu nabídnou šest tematických bloků. První promítání budou diváci moci navštívit už dnes.

Pro děti od 6 do 15 let uspořádali v Bohumíně už pošesté Prázdninový kolotoč. Účastníci se mohou zapojit do soutěží, sportovních aktivit a výtvarných dílen nebo pojedou na výlety, a to každý všední den dopoledne. „Díky Prázdninovému kolotoči mohou děti, které zůstávají v létě v Bohumíně, prožít dny volna zajímavě," řekl Balcar.

V Havířově zase přichystali na léto divadelní představení pro děti. Pohádky jsou na programu každou červencovou neděli v parku za Kulturním domem Radost.

V sobotu 11. července mohou Havířovští navštívit hudební Festiválek v Letním, který organizátoři uspořádají v areálu letního kina.¨

JANA SOSNOVÁ