Do celonárodní akce vypouštění balónků s přáním k Ježíškovi, která je součástí iniciativy Český Ježíšek, se na Karvinsku zapojilo jedenáct organizací a obcí, které 12. prosince společně s dalšími 406 přihlášenými z České republiky vypustí k nebi balónky s vánočním přáním.

V Karviné se můžete akce zúčastnit například v Univerzitním parku, kde akci organizuje Centrum pro rodinu Sluníčko. Balónky s přáníčkem vylétnou hromadně k nebi ve čtvrt na čtyři. Balónky s přáním vypustí také žáci Základní školy Mendelova, kteří se sejdou na školním náměstíčku.

V Českém Těšíně se zájemci sejdou v půl třetí odpoledne u Restaurace Malcovna.

„Účastnili jsme se už předloni, tehdy to bylo v parku Adama Sikory. Když se loni akce nekonala, tak jsme z toho byli docela smutní, protože nás to před těmi dvěma lety skutečně nadchlo. Ty balónky jsou moc krásné, a když k tomu třeba ještě napadne sníh, je to nádhera," popsala vedoucí Mateřského centra Šťastné srdce Jitka Koždoňová.

Balonky bude dětem rozdávat anděl a ony na dopisy u balonků napíší svá přáníčka.

„Poté budeme čekat na znamení z Rádia Impuls, abychom v těch čtvrt na čtyři všichni společně balónky vypustili," dodala Koždoňová.

Dalším místem v Českém Těšíně, odkud poletí k nebi balónky, je Dům dětí a mládeže Hrabinská, kde akce proběhne od 14.30 do 15.30 hodin.

V Orlové vyletí balonky k nebi z náměstí 28. října, v Bohumíně zase z náměstí T.G.M. a sraz je ohlášený na 14.45 hodin. Hned poté se bohumínské děti mohou těšit na pohádku s herci a loutkami „Vánoční hra" od Abraka Muziky.

V Horní Suché vypouštění balónků pořádá Sdružení rodičů u Základní školy, kde se účastníci sejdou ve 14.15 hodin na školním hřišti.

V Havířově pojali Českého Ježíška jako součást Vánočního městečka a v Petřvaldu je ve 14.30 hodin sraz v Sokolovně, kde je zajištěn i doprovodný program.

Organizátoři iniciativy Český Ježíšek by letos rádi překonali rekord, který vznikl v roce 2008, kdy bylo vypuštěno 100 000 balónků z 270 míst z celé České republiky.

Nezbývá tedy než popřát, aby se jim to, a to i s přispěním Karvinska, skutečně podařilo.