V Karviné je nyní otázkou číslo jedna to, kdy začne hrát rekonstruované kino Centrum. Na začátku podzimní sezony se ale filmy budou promítat stále ještě v prostorách kina Ex.

„Kino Centrum bychom rádi zprovoznili právě během podzimu, přesný termín ale zatím stále není znám a nechceme ani nic uspěchat. Na první dny promítání ve zmodernizovaném chceme připravit i nějakou tu lahůdku, abychom jeho znovuotevření oslavili se vším všudy," prozradil vedoucí karvinských kin Jakub Gajdica.

V září se tak filmoví diváci budou potkávat v prostorách kina Ex.

„Chystáme sérii nejúspěšnějších filmů letní sezony, protože ne každý měl během prázdnin čas kina navštěvovat. Během podzimu přivezeme také putující Snow Film Fest, což je zimní verze populární Expediční kamery a čekáme na další nabídku zajímavých premiér," doplnil šéf karvinských kin.

Připomněl, že letos poprvé vysílalo digitálně i letní kino. I díky dobrému počasí tak v Karviné zažívají divácky nejúspěšnější sezonu letního kina za posledních 10-15 let.

Ohlédnutí za filmovým létem pak chystají také v Bohumíně.

„Připravíme pásmo úspěšných letních dětských filmů, protože ne všechny děti v létě do kina zašly. Těšíme se i na další naše speciální akce, které jsou zatím v přípravě a budou se odvíjet také podle témat těch nejzajímavějších premiér," uvedl ředitel kulturního střediska K3 Bohumín Karel Balcar.

Připomněl také, že v minulosti to třeba byly půlnoční premiéry nebo akce, kdy na premiéru Hobita přicházeli bohumínští diváci v hobitích maskách a podobně.

Stejně jako v Bohumíně a Karviné, i v Orlové přivezou do tamního Kina O v domě kultury výše zmíněný Snow Film Fest. „V rámci Halloweenu chystáme opět pásmo hororových filmů. V listopadu si připomeneme dva roky promítání našeho Kina O a oslavit to chceme s našimi diváky filmy za zvýhodněné ceny," uvedl vedoucí Kina O Pavel Sikora.