„Nadějné skupiny Dětský pokojíček z Velešína a Break Falls z Brna dostaly ve čtvrtém kole přednost váhající poroty před stejně kvalitními soky a míří do dalších bojů. Společně doufáme, že to mladým hudebníkům pomůže s motivací a dalším růstem, což je jeden z důvodů, proč před šestnácti lety vznikla soutěž Líheň," prozrazuje ředitel soutěže Marek Slonina.

Nicméně rozhodování poroty bylo v poslední kole opravdu velmi náročné, když ve všech čtyřech kláních rozhodoval opravdu hlas každého porotce. „Takto vyrovnané to snad nikdy v historii nebylo. V jednom z kol musel být dokonce použit poslední možný klíč k rozhodnutí o vítězi a sice právě podpora začínajících umělců na úkor těch, kteří již mají něco za sebou," dodává. Dva jmenované po tomto týdnu do čtvrtfinále doprovodí ještě skupiny Tezaura z Brna a Disolation z Třince.

Dětský pokojíček z Velešína. Zdroj: Viking Agency
Dětský pokojíček z Velešína.

V následujícím týdnu dojde k změně termínů koncertů, když v Bounty rock cafe v Olomouci proběhne páté kolo už v úterý, ve středu pak v ostravském klubu U krokodýlího ocasu a ve čtvrtek pak tradičně v klubu Barrocko v Třinci a Jazz clubu v Havířově. Fanoušci, kteří by chtěli soutěžit také, mají stále možnost na stránkách soutěže www.lihen.cz v sekci Soutěže pro fans a na koncertech mohou i nadále tipovat postupující kapely v soutěži PRIMrock. Atraktivní ceny čekají také na ně. Koncertní klání vždy tří hudebních skupin obdobného žánru probíhá ve všech klubech bez vstupného.