Ten letošní, který se opět koná v sále Kulturního domu Radost Havířov, nabídne celkem čtyři koncerty, v nichž se představí špičkoví instrumentalisté z několika zemí.

ITALSKÝ PROLOG

„Hlavní myšlenkou festivalu je popularizace varhan obecně a šíření tvorby pro tento hudební nástroj napříč různými interpretacemi v podání českých i zahraničních umělců,“ uvedli pořadatelé této pozoruhodné akce.

Prolog festivalu, který proběhne již tento čtvrtek, bude patřit sólové hře italského varhaníka a skladatele Marca Lo Muscio. V dalších vystoupeních se představí vždy umělci dva.

Marco Lo Muscio je jedním z nejuniverzálnějších hudebníků své generace. Je varhaníkem, klavíristou a skladatelem. Při nahrávkách a koncertech spolupracuje s mezinárodně uznávanými umělci a jeho autorská hudba je uváděna nejen v evropských zemích a v Rusku, ale také v Asii, Austrálii, Africe a ve Spojených státech amerických. Italský umělec zahraje díla Thomase Åberga, Mastera Newmana, Williama Byrda, Hugha Astona, Ricka Wakemana a provede i jeden vlastní opus.

Představení akrobatické skupiny Cirk La Putyka na mostě Družby v Českém Těšíně jako vyvrcholení mezinárodního divadelního festivalu pro děti Bez hranic.
Festival Bez hranic nabídne Bílé divadlo i koncert Nohavici