Zdroj: Deník/Libor Běčák

První výběry se konaly ve slovenské Žilině, polských Rydułtowach a v Praze. V Havířově bylo v sobotu vybráno posledních 6 účastnic a jedna náhradnice. "Šest dívek a jednu náhradnici jsme vybrali už dříve, teď vybíráme druhou polovinu, tedy šest soutěžících a jednu náhradnici," řekl v průběhu sobotního castingu šéf soutěže Libor Lenčo.

Podle výběru porotců je 8 finalistek z České republiky, 3 ze Slovenska a 1 z Polska. 

Letošní téma je retro

Soutěž už po třiadvacáté pořádá Střední škola Havířov-Prostřední Suchá. Letošním tématem je Retro. Zájem dívek o účast v prestižní soutěži je velký. Jen v sobotu se v Havířově před porotou představilo šest desítek děvčat. Mnohé už mají se soutěžemi krásy nebo modelingem zkušenosti a účast v Miss Reneta berou jako další zkušenost a šanci na úspěch.

"Já už jsem tady byla loni a nebyla jsem vybrána. V průběhu roku jsem sbírala zkušenosti a doufám, že budu míst větší štěstí," řekla jedna z dívek v rozhovoru s porotci. 

Na sobotní výběr hned navazovalo víkendové soustřední. Je prvním z několika, které dívky do finálového večera podstoupí. Součástí je fotografování a příprava na finálový večer, včetně nácviku pohybových disciplín.

Finále 10. dubna

Finále se bude konat v pátek 10. 4. 2014 od 19 hodin v Kulturním domě Leoše Janáčka. Moderátorem bude Jan Čenský. Mezi účinkujícími nebude chybět Vladimír Hron, Leona Machálková, Blue Star Václava Marka, Zdeněk Chlopčík, Michaela Gatěková, Jakub Mazuch a další.