Vrcholem pátečního večera bylo vystoupení skupiny Kryštof, která před půlnocí pěkně rozparádila publikum.

Sobota odpoledne patřila i jiným než popovým a rockovým žánrům. Zazpívali například Yvetta Simonová a Josef Zíma, představil se i místní folklorní soubor Vonička. Sobotní večer patřil zahraničním hostům Natalii Imbruglia a finské kapele Nightwish.

Právě Finové byli lákadlem pro návštěvníky z mnoha koutů Česka i blízkého zahraničí. Přijeli Poláci i Slováci. 

Příležitost zhlédnout vystoupení Nightwish si nenechali ujít ani Zdeněk a David ze Šumperku. "Letos už máme za sebou několik koncertů kapel, které máme rádi. Když jsem viděl, že v Havířově budou na slavnostech Nightwish a u toho byla cena vstupného 200 korun, nejdříve jsem to přešel v domnění, že jde o nějaký revival. Pak jsem ale zpozorněl a ověřil si, že jde skutečně o tu pravou kapelu a bylo rozhodnuto, že do Havířova musím. Nightwish patří mezi naše oblíbence," vysvětloval Zdeněk cestou v kupé vlaku RegioJet.

Tím samým spojem přitom do Havířova přijelo zhroba padesát dalších příznivců finské metalové skupiny. Oděni do příznačného černého oblečení zamířili někteří přímo do centra dění v areálu Městské sportovní haly, jiní se ještě zastavili na pivo na náměstí Republiky. 

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube