Jak už Deník informoval, v pátečním programu se od 17 hodin představí Vixlaivant, Jelen, Slza, John Newman a Horkýže Slíže.

Změna se týká sobotního programu. Ten ve 13 hodin zahájí Original Vintage Orchestra. Následovat bude program pro děti s Michalem Nesvadbou. Před slavnostním zahájením vystoupí Čarovné ostrohy - Rockom krokom 2. Hlavní hudební blok pak odstartuje Tublatanka, kterou budou následovat Pavel Callta, Čechomor, Pavol Habera & Team a Sabaton. Program zakončí ohňostroj s hudebním a obrazovým podkladem.

Sabaton
Tahákem slavností budou John Newman, Team a Sabaton

Lidé už teď využívají možnosti koupit si vstupenky v předprodeji na pokladnách Městského kulturního střediska a také přes internet. Vstupné na každý den stojí 250 korun. Senioři nad 70 let platí 150 a děti do 10 let mají vstup zdarma.

Novinkou je zvýhodněná cena pro mládež od 11 do 15 let. Dvoudenní vstupenka je přijde na 400 korun. Držitelé průkazu pro zdravotně a tělesně postižené mají poloviční slevu a jejich doprovod vstupné neplatí.

„Snažili jsme se vyhovět podnětům na nižší cenu vstupného pro mladší návštěvníky, kdy děti do 10 let mají vstup zdarma, ale další mladí lidé od 11 do 15 let by museli platit jako dospělí. Proto jsme dali možnost koupit dvoudenní vstupenku, která je vyjde o 100 korun levněji,“ vysvětlila ředitelka MKS Havířov Yvona Dlábková.

Moderátorem sobotního programu bude herec a bavič Ondřej Sokol.

Návštěvníci se mohou opět zapojit do soutěže v přetahované lanem. Ta je určena pro osoby starší 18 let. Cenami pro vítězné pětičlenné týmy mužů i žen budou kartony s pivem a nealko nápoji. Soutěžit se bude i v Chytrém kvízu nebo na lezecké stěně. Mnoho atrakcí bude určeno dětem. Samozřejmou součástí slavností budou kolotoče a hojnost stánků s nejrůznějším občerstvením.

Nová železniční zastávka Havířov Střed těsně před dokončením.
Nová železniční zastávka je jen začátek změn
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube