Co pro vás znamenají Vánoce?
Především je to nejhezčí svátek roku. Narození Ježíše Krista, lásky, která přišla na svět, aby ukázala nový směr, kterým se má lidstvo ubírat a zároveň je to svátek rodiny, která by měla být základem vůbec veškerého dění na světě.

Máte ve svém repertoáru koledy?
Samozřejmě, že máme. Koledy jsou písničky, které se zpívají právě na oslavu Vánoc. Bohužel se i zneužívají k obchodním a komerčním účelům.

Těšíte se na tradiční celorepublikové předvánoční zpívaní s Deníkem? Co je na něm výjimečného?
Ano, moc se těším. Lidem navodí vánoční atmosféru, klid a pohodu, aby tak trochu mohli zapomenout na všední každodenní problémy a starosti. Chtějí se spojit v jeden velký sbor a připomenout si tradici Vánoc. Výjimečné na něm je to, že jsme v tu chvíli sjednocený národ.

Co bude váš sbor zpívat na náměstí Republiky?
Určitě něco, co se bude lidem líbit, písničky, při kterých si mohou taky zazpívat jako Tancuj, tancuj, Eště si já, Bodaj by vás, Išel Macek a nějaké zahraniční, kupříkladu Africké aleluja. Samozřejmě i koledy s doprovodem kapely Dixie Band.

Máte nějaký vzkaz pro čtenáře a nejen pro ně?
Aby se přišli všichni podívat, poslechnout si, zazpívat si a zahřát duši, dát si dobrý svařák a hlavně se zamyslet každý sám nad sebou, nad svým životem, nad životy bližních, protože tady je začátek všeho dobrého, hlavně v této uspěchané a velmi neklidné době.