V Havířově se otevře Vánoční městečko už tento pátek. V sobotu v 17 hodin pak primátor slavnostně rozsvítí vánoční strom a následovat bude ohňostroj. Program Vánočního městečka poběží každý den v odpoledních hodinách až do neděle 22. prosince a jako každý rok to bude směs zábavy pro děti, ukázek vánočních zvyků a hudebních vystoupení známých zpěváků s jejich vánočními recitály.

Vidět a slyšet můžete například skupinu Plavci, Viléma Čoka, Leonu Machálkovou, Bohouše Josefa, Láďu Křížka a Kreyson, Karla Kahovce, Stanley´s Dixie Street Band, kapelu Buty, Pink Tribute, Roberta Křesťana a Druhou trávu, Heidi Janků a kapelu Poutníci. Jak hrají revivalové kapely se můžete přesvědčit u skupin Katapult revival, Michal Tučný revival Band, Lucie revival a Michal David live show revival. V kulturním domě Radost se od 5. prosince koná výstava betlémů nazvaná Pojďme spolu do Betléma. O štědrém večeru se ve 22 hodin koná Půlnoční mše pod širým nebem. Přesný program najdete na webových stránkách MKS Havířov.

Koledy, vánoční zvyky a tradice, vánoční dobroty, zábava, zpěv, vůně pečených kaštanů, medoviny, punče a grogu. I toto můžete zažít na Karvinském vánočním jarmarku, který začíná 1. prosince.

„Atmosféru jarmarku dotvoří vánoční městečko, kde návštěvníci najdou historickou tržnici nebo vánoční betlém. Děti si zde budou moci prohlédnout živá zvířátka, zvoničku, poslat vánoční přání Ježíškovou poštou, a také budou moci sledovat předvádění tradičních řemesel, adventních zvyků a obyčejů," láká ředitelka pořádajícího domu kultury Olga Humplíková.

V programu jarmarku vystoupí mj. žáci karvinských základních a mateřských škol, kromě tradiční vánoční hudby a zpívání koled, zazní i hudba jazzová či k nám dokonce zavítá i rock. Na děti čekají klauni, cirkusová i loutková představení, pásma her, soutěží a také předvánočního tvoření.

„Součástí programu bude i slavnostní rozsvěcení vánočního stromu za účasti primátora města, které proběhne na začátku jarmarku v neděli 1. prosince v 16.50 hodin. Po něm se můžou návštěvníci jarmarku těšit na koncert Terezy Kerndlové a první z několika plánovaných ohňostrojů," dodává Olga Humplíková.

Stánkový prodej s tradičním vánočním zbožím bude pak dále otevřen denně od 10 do 17 hodin.

O Vánoční jarmark nebudou ochuzeni ano obyvatelé Českého Těšína. V pátek 6. prosince proběhne na náměstí ČSA Mikulášská. 

V sobotu 7. prosince se bude rozsvěcovat vánoční strom také na náměstí v Doubravě. Vánoční jarmark začíná v 15 hodin, kdy bude připraven program pro děti včetně vánočního reje čertů. V půl sedmé večer se slavnostně rozsvítí vánoční strom, poté zahraje skupina Iron Maiden Revival a závěr jarmarku obstará ohňostroj.