„Odešel jeden z největších hlasů mezi českými zpěvačkami, který jsme tu vůbec kdy měli. Věra Špinarová byla ovšem velká nejen svým hlasem, ale i svou skromností,“ řekl stručně Roman Izzy Izaiáš z kapely Doga.

Jeho slova potvrzují i vzpomínky Ivana Jeki Jekielka, leadra kapely Ahard a hlavního pořadatele akce Rocktherapy. Ten se s Věrou Špinarovou poznal koncem 80. let minulého století, když zkoušela se svou tehdejší kapelou v Havířově. Ačkoli už tehdy šlo o známou a populární zpěvačku, byla natolik vstřícná, že ji nevadilo, když se na zkoušky chodili čas od času dívat a něco se i přiučit začínající muzikanti, mezi které tehdy Jekielek patřil.

„Když otevřela pusu a začala zpívat, všem nám vždy spadly ústa. Bylo to ve zkušebně, ale i tam dávala hudbě vše. Když šlo o muziku, byla vždy energická, soustředěná a oddaná,“ popsal Jekielek.

Zpráva o smrti Věry Špinarové zasáhla celé Česko.Jak reagovaly na smutnou zprávu další známé osobnosti se dočtete zde.

Věra Špinarová vystupovala na Karvinsku mnohokrát a její koncerty vždy patřily k tomu nejlepšímu, co se zde na hudebním poli dělo. Před dvěma lety to bylo třeba vystoupení v karvinském domě kultury. „Byl to úžasný zážitek a člověk ani nevěřil, kolik energie ze sebe na pódiu vydává. O přestávce jsme viděli, že do šatny odchází opravdu unavená, ale pak se vrátila na druhou půli a bylo to snad ještě energičtější,“ vzpomíná ředitelka Domu kultury města Karviné Olga Humplíková.

ČTĚTE TAKÉ: Věra Špinarová zemřela. Jedinečný hlas z Ostravy utichl

Kolem koncertu tehdy se zpěvačkou nejvíce komunikovala kulturní pracovnice Dagmar Krejčí. „Absolutně úžasná žena. Skromná, na nic si nehrála, mohli jsme si popovídat o čemkoli, neměla žádné speciální požadavky a když vlezla na pódium, byl to obrovský zážitek,“ řekla.

Věra Špinarová muziku opravdu milovala a cítila a bylo jedno, zda šlo o koncert, zkoušku či třeba přátelské posezení s kolegy muzikanty. Mnohokrát ji potkal i kytarista kapel Limetal, Ingot, dříve Citron, Jiří Šperl.

„Jednou jsme seděli v zákulisí festivalu Noc plná hvězd, muzikanti z kapel, co vystupovaly, bylo to už před mnoha lety. V té příjemné atmosféře jsme Věru Špinarovou vyhecovali, ať zazpívá jeden z jejich legendárních songů, Jednoho dne se vrátíš z filmu Tenkrát na západě. Věra vstala, začala zpívat, celá ta hospoda plná rozjetých rockerů ztichla a po zádech šel mráz,“ vzpomíná dodnes.