Nehoda se stala po páté hodině ranní na pracovišti Dolu Darkov v hloubce zhruba 900 metrů pod zemí. Záchranáři cestovali závěsným důlním vláčkem k místu zásahu. Při nehodě vláčku se tři lidé zranili.

"Záchranný tým byl povolán na důlní pracoviště k zaměstnanci, který oznámil zdravotní problém. Při transportu záchranného týmu k místu zásahu došlo k havárii při dopravě. Při této nehodě se zranili tři lidé, členové záchranného týmu. Záchranář Dolu Darkov, který doprovázel zdravotníky k postiženému horníkovi, utrpěl lehké zranění. Po ošetření a transportu na povrch byl převezen vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," upřesnil informace po vyšetření nedělní události mluvčí OKD Vladislav Sobol. 

"Letečtí záchranáři byli voláni do areálu dolu Darkov. Ošetřovali tam dvaačtyřicetiletého muže, který byl poraněn v oblasti zad a dolní končetiny. Následně jej přepravili do FN Ostrava a předali na tamním urgentním příjmu," doplnil mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Také další dva zranění záchranáři vyvázli z nehody vláčku rovněž jen s lehkými zraněními. "Jejich zranění nejsou závažná, pravděpodobně si vyžádají jen několikadenní domácí léčení," doplnil mluvčí Sobol.

Důlním závěsným vláčkem se horníci přepravují na pracoviště, která mohou být vzdálená i několik kilometrů od místa, kde do šachty sfárají. Vláček cestou překonává výškové rozdíly, často i ostré zatáčky a míjí řadu překážek. Nebezpečné je proto vyklánění nebo ponechání části výstroje mimo prostor vagonků. Na fotografii je důlní vláček z karvinského dolu.

V podzemí černouhelné šachty