Za kolizí stojí zřejmě vysoká rychlost, kterou Škoda Octavia na mokré silnici do křižovatky ve směru od Orlové vjela. Svědčí o tom silně zdeformovaná svodidla, která zabránila, aby se auto zřítilo do říčky Sušanky. Při nárazu se škodovka obrátila na střechu.

Zraněným dvěma mladíkům pomohli ven z vozu svědci, kteří chvíli po nehodě kolem projížděli. Zda byl ve voze ještě někdo další, není známo. Původně bylo záchranářům hlášeno, že jsou na místě tři zranění.

„Jeden vylezl po čtyřech ven, druhého jsme museli vytahovat. Nebylo to nic příjemného. Hlavně ať jsou v pořádku," říkali zachránci policistům při popisování, co se stalo.

Podle předběžných informací by měl být jeden mladík zraněn lehce, druhý však byl v bezvědomí a posádka záchranné služby jej přímo na místě několik minut stabilizovala před odvozem do nemocnice.

"Pacient ve věku sedmnácti let byl zraněn těžce. Ve vozidle byl zaklíněný, utrpěl poranění mozku a zůstal v bezvědomí. Posádka záchranné služby jej ve vážném stavu převezla do Fakultní nemocnice v Ostravě. Patnáctiletý pacient utrpěl středně těžká zranění v oblasti hrudníku. Převezen byl na chirurgickou ambulanci havířovské nemocnice," řekl Deníku mluvčí záchranné služby MSK Lukáš Humpl.

Svědci, zdravotníci, hasiči a následně i policisté na místě zasahovali ve vydatném dešti. Hasiči ještě pro jistotu zkontrolovali okolí místa nehody, včetně břehů říčky, aby měli jistotu, že ve voze necestoval ještě někdo další. Použili k tomu i termokameru.

Okolnosti nehody vyšetřuje dopravní policie. Úplně nová Škoda Octavia je na odpis.

"V prostoru křižovatky, vlivem nepřizpůsobení rychlosti a stavu povrchu silnice, se vozidlo dostalo do smyku, narazilo do kovových svodidel, zábradlí a betonového obrubníku. V závěru se roztočené vozidlo převrátilo na střechu. V následujících dnech budeme prověřovat, zda mladík usedl do vozidla s vědomím či bez vědomí majitele vozidla. Na místě byly zajištěny stopy, které nám potvrdí, kdo konkrétně za volantem v době nehody seděl. Zatím pracujeme s informací, že vozidlo řídil 17letý mladík. Dechovou zkoušku, vzhledem ke zdravotnímu stavu chlapců, nebylo možné provést na místě. Odběry k expertize nám zajistili lékaři. Škoda na vozidle a na svodidlech bude bezmála 300 tisíc korun," sdělila k vyšetřování policejní mluvčí Zlatuše Viačková.