Vážná nehoda na silnici mezi Orlovou a Havířovem. Hasiči museli zraněného řidiče z auta vystříhat. Nehoda se stala před 19. hodinou v městské části Lazy, v zatáčce, kde k podobně vážným karambolům dochází často. Řidič terénní Toyoty Rav4 z dosud neupřesněných příčin přejel do protisměru a po vyjetí z vozovky naboural do betonového sloupu. Ten se zlomil a i s vedením, které zůstalo pod napětím, zůstal ležet na cestě. 

"Vozidlo jelo ve směru od Orlové na Havířov. Padesátiletý řidič byl po nárazu do sloupu zraněn a zůstal ve voze zaklíněn. Okolnosti nehody se zatím vyšetřují," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Náraz do sloupu poškodil přední levou část, a to tak nešťastně, že řidiče uvěznil ve zdemolované kabině. Záchranáři sice po příjezdu zjistili, že je při vědomí, nemohli ho však sami dostat z auta.

S pomocí hned několika vyprošťovacích souprav ho po téměř půlhodině vytrvalé práce vystříhali hasiči.

Samotný řidič jim částečně pomáhal. Komunikoval s nimi a v průběhu vyprošťování byl schopen i telefonovat. Na druhé straně však odmítal jakékoli ošetření přímo ve vozidle. Zdravotníci tak museli čekat, až ho hasiči z vraku vytáhnou. Měli přitom podezření, že má vnitřní zranění a může kdykoli zkolabovat.

Se zlomeným zápěstím a nohou byl převezen do nemocnice v Karviné-Ráji, kde se podrobil dalším důkladným vyšetřením. Ta prokázala vážnější vnitřní zranění a pacient musel být ještě večer převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. 

Zdroj: Youtube