K nešťastné kolizi s osobním automobilem došlo zhruba v půl čtvrté. Cyklista nepřežil čelní náraz do vozidla.

„Pětašedesátiletý muž jel na jízdním kole ve směru od Karviné ke křižovatce v Dolních Marklovicích. Poblíž vlakového nádraží, v levotočivé nepřehledné zatáčce, přejel do protisměru a čelně narazil do osobního vozidla Mazda 323, které řídil 29letý muž. Starší muž po nárazu utrpěl zranění, která nebyla slučitelná se životem a na místě zemřel. U řidiče vozidla byla přítomnost alkoholu vyloučena dechovou zkouškou. Stejným výsledkem, negativním, dopadla i zkouška na přítomnost drog," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

"Před příjezdem záchranářů probíhala u postiženého cyklisty laická resuscitace. Zasahující lékař následně zjistil, že u pětašedesátiletého muže došlo k selhání všech základních životních funkcí. Při střetu s vozidlem utrpěl mnohočetná a s životem neslučitelná poranění, kterým na místě podlehl. Lékař záchranné služby již mohl pouze konstatovat jeho smrt," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš HUmpl. 

Vyšetřování tragické nehody si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva. Vzniklá škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.