Ke střetu došlo ve 23 hodin na přechodu přes Hlavní třídu u náměstí Republiky. Autobus jel od centra ve směru na Ostravu. Na přechodu srazil muže, který utrpěl těžká zranění. V době nehody byla vozovka mokrá po dešti. Světelná signalizace byla mimo provoz. 

"Zraněný muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě. Jeho totožnost policisté ověřují. Byl uveden do umělého spánku, ale měl by být mimo ohrožení života. Míra zavinění je předmětem vyšetřování. U 62letého řidiče autobusu nebyl dechovou zkouškou zjištěn alkohol," řekla Deník policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

"Událost byla operátorům záchranné služby nahlášena před třiadvacátou hodinou z Havířova. Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci, která k postiženému dorazila v průběhu tří minut od přijetí výzvy. Muž, jehož totožnost záchranáři dosud neznají, byl v okamžiku jejich příjezdu v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil vážné poranění v oblasti hlavy a vyslovil podezření na poranění mozku. Protože dýchání pacienta selhávalo, bylo nutno provést intubaci dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Postižený byl pomoci vyprošťovacího rámu uložen do podtlakové matrace a připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Posádka jej následně přepravila do Fakultní nemocnice v Ostravě a předala do péče týmu tamního urgentního příjmu," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.