K nehodě došlo v úterý ve Staré ulici v Havířově-Prostřední Suché. Lidé volali na tísňové linky zhruba o půl dvanácté. 

„Byl nám oznámen úraz hlavy. K zásahu jsme vyslali posádku Letecké záchranné služby z Ostravy. Zasahující lékař u 30letého muže zjistil poranění hlavy a vyslovil podezření na vážné poranění mozku. Pacient byl šetrně uložen do vakuové matrace a záchranáři u něj provedli potřebné úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče.Pak ho letecky přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," řekl Deníku mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. "Řidič sportovního vozu ve věku 30 let sjel do příkopu. Když nemohl sám vyjet, přivolal si na pomoc 20letého známého s vozem VW Golf. Když za pomocí lana vytahovali sportovní vůz z příkopu, jeho řidič si pootevřel dveře a vystrčil z nich hlavu. V té chvíli však auto míjelo sloup elektrického vedení, který muži hlavu přitiskl ke dveřím. Bezprostředně po úrazu byl muž při vědomí, stačil z auta vystoupit a lehnout si na zem, kde vyčkal příjezdu záchranářů," popsal událost policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Policisté provedli standardní úkony vyšetřování, když vyslechli svědky a ověřili, že řidič golfu není pod vlivem alkoholu. U zraněného řidiče to bude ověřováno v nemocnici.  

"Pacient je hospitalizován na jednotce intenzivní péče neurochirurgické kliniky. Nebyl podroben žádnému operačnímu zákroku, je však udržován v umělém spánku. Jeho stav je stabilizovaný," řekl ve středu mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.