Nehoda se stala v místě, kde k podobným tragédiím dochází. Na vině je vždy vysoká rychlost v zatáčce pod táhlým klesáním poblíž Dolu Lazy ve směru od Havířova do Orlové.  

Čtěte také: 
Řidič nepřežil náraz autem do sloupu
Auto přerazilo betonový sloup, řidiče museli hasiči vystříhat
Mezi Havířovem a Orlovou havarovalo auto s penězi

I tentokrát řidič nezvládl rychlou jízdu levotočivou zatáčkou a ve smyku vyletěl přes protisměrné jízdní pruhy ze silnice a narazil do sloupu, který zlomil.

"Došlo k dopravní nehodě, při které byl řidič těžce zraněn a spolujezdec zemřel. U řidiče bylo ověřeno, že před jízdou nepožil alkohol ani drogy. Okolnosti nehody se vyšetřují," řekl policejní mluvčí Miroslav Kolátek. 

Černý Renault Mégane řídil 18letý mladík s čerstvě nabytým řidičským průkazem. S otřesem mozku a zlomenou rukou je v nemocnici. Jeho 17letému spolujezdci už pomoci nebylo. Způsobeným zraněním na místě podlehl. 

K zásahu byli vysláni hasiči z Orlové a posádky záchranné služby, včetně letecké. 

"Krajské operační středisko zdratvotnické záchranné služby převzalo po patnácté hodině informaci o havárii osobního vozidla poblíž Orlové. Automobil měl sjet mimo silnici a převrátit se na střechu. Na pomoc vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Orlové a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby Ostrava. Ve vraku havarovaného vozidla zůstala zaklíněna osoba, jejíž totožnost záchranáři neznají. Utrpěla poranění neslučitelná se životem a zasahující lékaři konstatovali smrt. Týmy ZZS ošetřily osmnáctiletého mladíka, a to s podezřením na otřes mozku a zraněním horní končetiny. Byl však při vědomí a se záchranáři komunikoval. Pacient byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportován na urgentní příjem havířovské nemocnice," informoval mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.  

Policisté v souvislosti s touto nehodou vyzývají řidičku červené fabie, která místem projížděla a mohla by poskytnout svědectví. 

Na místo byl přivolán koroner k ohledání těla zemřelého mladíka a také státní zástupce, který se specializuje na dopravní nehody. Po uzdravení čeká mladého řidiče obvinění a soud. V případech, kdy řidič nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog, nebyl dříve trestán a neporušil některou z důležitých povinností, ukládají většinou soudy podmíněné tresty. Pozůstalí se však po viníkovi, respektive jeho pojišťovně, mohou domáhat vysokých finančních částek. 

Na místě zasahovali také energetici, protože po přeražení sloupu došlo k přetržení elektrického vedení. 

Tragická nehoda v Orlové. Zdroj: Deník/Libor Běčák