Nehoda se stala v Mostech na silnici první třídy číslo 11 kolem půl jedenácté. Přes hodinu byla frekventovaná silnice zcela uzavřena, pak policie zavedla kyvadlovou dopravu v jednom pruhu ve směru do České republiky.

Silnice začala být plně průjezdná zhruba od půl páté, a to v obou směrech, kdy v odstavném pruhu zůstal nepojízdný kamion.

Nehoda vznikla tak, že osobní auto a dodávka, které jely směrem ze Slovenska, zřejmě nezvládly jízdu po zledovatělé vozovce a čelně se srazily s protijedoucím nákladním autem.

"Kamion je sice zničený, ale jeho řidič vyvázl bez vážného zranění," řekl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. 

"Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody dvou osobních a jednoho nákladního automobilu na silnici 1/11 v Mostech u Jablunkova. U této nehody evidujeme 3 zraněné osoby," uvedl k nehodě mluvčí hasičů Petr Holub.

Silnici z Třince na Slovensko zablokovala hromadná nehoda.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl řekl, že třicetiletou Polku, která řídila osobní vůz, přepravil s poraněním páteře a nohy vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě. Osmapadesátiletý řidič dodávky je také vážně zraněný.

„Oba byli při vědomí. Muž utrpěl zranění hrudníku a obličeje a byl převezen do nemocnice v Třinci," řekl Humpl. Doplnil, že záchranáři na místě ošetřili ještě dvacetiletou ženu, která sice nebyla fyzicky zraněna, ale projevila se u ní akutní stresová reakce.

Hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody a protipožární opatření. Spolupracovali na ošetření zraněných osob se zdravotníky. Žádnou ze zraněných osob nemuseli naštěstí vyprošťovat z havarovaných vozidel.

"Jelikož došlo k většímu úniku kapalin, byl velitelem zásahu na místo povolán sorbentový kontejner ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku. K úniku kapalin do životního prostředí nedošlo," doplnil Holub s tím, že celý zásah hasičům trval zhruba sedm hodin, kdy po naložení havarovaných vozidel na vozidla odtahové služby uklidili vozovku a vrátili se zpět na své základny.