Nejvíce událostí bylo hlášeno po 20. hodině, kdy se regionem prohnala krátká, ale zato intenzivní bouřka doprovázená silnými poryvy větru. Například v centru Havířova vítr vyvrátil několik slunečníků a posunul oplocení předzahrádky na náměstí Republiky.

Vyvráceno bylo několik plastových kontejnerů a některé se dostaly až na ulice. V Bludovicích spadl vyvrácený strom na elektrické vedení. Vinou zkratu došlo k několika výbojům a požáru stromu, který uhasili hasiči. Okrajová část města však byla bez elektřiny.

Kvůli stromu spadlému na trať u Brantic vykolejil ve 4 hodiny ráno osobní vlak 3500 jedoucí z Krnova do Moravského Berouna. Nehoda se obešla bez zranění. Železničáři zavedli náhradní autobusovou dopravu. 

Další zásahy hasičů si vyžádaly události v celém regionu.

"Hasiči museli vyjíždět od úterní 20. hodiny do středeční 7. hodiny celkem k 82 událostem, které však nezpůsobily žádná zranění. Šlo hlavně o vyvrácené a nebezpečně nakloněné stromy a silné větvě nad místy, kde se pohybují lidé. Z několika střech také odlétávaly plechové krytiny. Železničáři řeší pád několika stromů na železniční trati mezi Opavou a Olomoucí na Bruntálsku u Milotic nad Opavou. Vlaková doprava je zde nahrazena autobusy. Nejčastěji vyjížděly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů za tmy v okrese Frýdek-Místek - 30x, na Karvinsku 20x, v okrese Opava 15x, v okrese Ostrava-město 10x, na Novojičínsku 4x a na Bruntálsku 3x," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.