Kolize se odehrála v místní části Prostřední Bludovice. Parta mladých lidí se vracela v noci domů ve směru od Frýdku-Místku na Havířov. V Bludovicích mladý řidič osobního automobilu Citroën Xsara nezvládl řízení při jízdě z kopce. 

"Nehoda byla na operační středisko ohlášena osm minut po druhé hodině ráno. K události byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Havířově a Frýdku-Místku. Osobní automobil vyjel mimo komunikaci, převrátil se na bok a zůstal opřený o strom. Celkem v něm cestovalo pět osob, dva lidé zůstali po nehodě uvnitř. Zasahující hasiči je postupně dostali ven přes páté dveře a předali je záchranné službě," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. 

K zásahu přijely čtyři sanitky z Havířova a Nošovic.

"Záchranáři ošetřili celkem pět pacientů. Všichni byli při vědomí, některé však bylo nutno z havarovaného vozidla vyprošťovat. Pacientkami byly čtyři dívky ve věku sedmnáct až devatenáct let. Dvě z nich utrpěly poranění páteře a musely být transportovány na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice, další dvě pak byly ošetřeny se středně závažným poraněním hlavy a záchranáři je předali k dalšímu ošetření na chirurgické ambulanci nemocnice Havířov. Dvacetiletý muž byl zraněn v oblasti zad a horní končetiny a také on byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraven do havířovské nemocnice," sdělil za krajskou záchrannou službu mluvčí Lukáš Humpl. 

Okolnosti, za jakých se nehoda stala, vyšetřuje policie. 

"Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že 20letý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, nezvládl řízení a vyjel ze silnice, kde se auto převrátilo. V době nehody nebyl pod vlivem alkoholu," řekl policejní mluvčí Richard Palát.