Více než dvoutýdenní pauza házenkářům Karviné neuškodila. V napínavém sobotním duelu házenkářské extraligy porazili doma ve výborné atmosféře Zubří a v tabulce utekli vzdalující se trojici dole.

„Tu přestávku jsme vyplnili pohárem a přátelákem v polském Zabrze, kam jsme odjeli bez několika hráčů a šanci pořádně si zahrát dostali všichni ostatní. A nezklamali, což bylo vidět i dneska. Mladí potřebují hrát," poznamenal trenér karvinského týmu Daniel Michajlík.

Na domácích byla po zvládnutém zápase vidět obrovská úleva. „Museli jsme a to není nikdy nic příjemného. Ta situace je pro nás obtížná, tabulka je hodně našlapaná a boj o první šestku bude ještě vyhrocený," předvídá Michajlík.

Karvinští se museli proti Zubří obejít bez dvojice mladých reprezentantů Mlotka s Užkem, se kterými se na Valachy připravovali. „Vlastně jsme se celou dobu připravovali na Zubří a v pátek to museli překopat, jelikož jsme zjistili, že kluci nemůžou hrát. Ale i přes ty problémy s kádrem jsme to zvládli," oddechl si Michajlík. O to více vyzdvihl zbytek týmu. „Po jednom taktickém tréninku bez kluků šli na Zubří a vyhráli. Klobouk dolů," smekl pomyslnou pokrývku hlavy Michajlík.

Nyní se musí hráči připravit na televizní duel v Hranicích. „Zvládnout Hranice a pak Jičín, to je teď gros naší věci. V televizi nám to moc nejde, předchozí zápasy na Dukle i v Lovosicích jsme prohráli, třebaže jsme hráli dobře. Ale nebyli jsme schopni dotáhnout závěr. To se nám podařilo v těžkém utkání až dneska proti Zubří, a tak věřím, že nám tahle první vlaštovka pomůže i v televizi v Hranicích," doufá Daniel Michajlík.

HCB OKD Karviná – Gumárny Zubří 29:27 (16:14)

Sled: 3:2, 6:4, 6:8, 9:10, 12:11, 13:13, 16:13, 17:16, 22:16, 24:20, 27:24. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmičky: 2/2:5/5. Vyloučení: 9:7. ČK: Hanisch – Jurka. Diváci: 680.

Karviná: Pyško, Schams – O. Meca 6, R. Meca, Hardt 3, Gelnar, Vala 1, Krahulec 2, Hanisch 2, Vančo 5, Chudoba 4, Petrovský 6/2. Trenér: Daniel Michajlík.

Nejvíce branek Zubří: Jurka 6/2, Randýsek 4, Bechný 4/3.