Karvinští hráči se ve čtvrtfinále play-off utkají s notoricky známým rivalem ze Zubří. Stejně jako kdysi se dají očekávat urputné a vyrovnané zápasy. „Já myslím, že atraktivita play-off přinutí každého vyždímat ze sebe maximum. Sám pozoruji, jak tím mužstvo žije, ale nejen hráči, zastavují mě i lidé, které potkávám po městě a kteří na házenou chodí jen svátečně. Ptají se mě, jak to bude," usmívá se Jaroslav Hudeček – hlavní trenér na lavičce karvinského Baníku.

Dokonalá znalost soupeře (to ale platí i v opačném gardu) nejspíš bude mít za následek, že výhoda domácího prostředí se o víkendu smaže. „To klidně může. To, že Zubří skončilo v základní části druhé a my až sedmí, podle mě nebude mít vliv. Výhoda domácího prostředí by mohla mít vliv až v tom pátém rozhodujícím utkání," domnívá se Hudeček.

Valaši si play-off rovněž zahrají po čtyřleté pauze, kdy se v domácí soutěži bojovalo po základní části vždy ve dvou šestičlenných nadstavbách. Nyní přichází na řadu psychicky náročnější play-off, což ne každý může zvládnout. „Na to trochu spoléháme, protože pod tlakem budou o víkendu doma Zubřané, ne my. Oni vyhrát musí, my ne. Věřím, že jim to bude trochu svazovat ruce," kalkuluje Hudeček.

Více se ale zaobíral stavem vlastního mužstva. „Poctivě se připravujeme, kádr je kompletní. Celý týden jsme se věnovali rozboru hry soupeře i tomu, co by na něj mělo platit. Zvládnout tato utkání psychicky, to bude nejsložitější úkol. Spousta našich hráčů play-off nezažila, neví, jaké to je hrát před dvěma tisícovkami bouřících diváků. Už jsem je na to připravoval, ale uvidíme až v samotných zápasech, jak se s tím kluci vypořádají. Bude to o hlavě," míní zkušený kouč HCB.

V Zubří se hraje v sobotu v 18 a v neděli ve 12 hodin. Všechny série se hrají na tři vítězné zápasy.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.