Vítěz základní části se ve čtvrtfinále nečekaně poněkud trápil proti Frýdku-Místku, který tak mohl svým karvinským kolegům nabídnout recept, jak na Plzeň. „Musím říct, že Frýdek nás mile překvapil. Tu sérii mohl klidně vyhrát 3:0, což by bylo obrovské překvapení. Kluci se o postup připravili sami neproměňováním šancí a celou řadou technických chyb. Ale určitě nám odkryli slabiny Plzně, čehož se pokusíme využít," probděl hodiny u videa trenér karvinského mužstva Jaroslav Hudeček.

I jeho tým se teď, podobně jako Frýdek, pokusí o překvapení na úkor favorita. „Já myslím, že můžeme na západ Čech cestovat v naprostém klidu. Nějaký přílišný respekt z Plzně mít nemusíme, o tom jsme se přesvědčili ve vzájemných zápasech," připomněl Hudeček, který ale uznává sílu soupeře.

„Hlavně ta palebná na spojkách je značná. Je tam Škvařil, je tam Linhart, do toho Tonar s Blechou. Když se k tomu připočítají zkušenosti a forma nestárnoucího Motlíka v bráně, je Plzeň pro každého nebezpečným soupeřem," uznává Jaroslav Hudeček.

Cíl pro víkendovou plzeňskou misi je jasný. Dovézt z města piva alespoň jednu výhru. V takovém případě by totiž příští víkend praskala karvinská hala zase ve švech. „Jediná nevýhoda je, že je Plzeň daleko, a tak tam asi nepocestuje tolik našich příznivců, kteří nám ohromně pomohli v Zubří. Ale pro naše kluky je velkou motivací zahrát si zase před zaplněným hledištěm. Na atmosféru z domácího zápasu proti Zubří se nezapomíná," našel další motivační prvek trenér karvinského Baníku.

Sobotní zápas v Plzni začíná v 18 hodin, v neděli se hraje už od 10.30 a utkání odvysílá Česká televize na svém sportovním programu.