Čekalo je šest měsíců skvělých výkonů, během nichž orlovský baseball zaznamenal několik historických úspěchů. Předně šlo o nejdelší šňůru vítězství v mistrovské soutěži (11) a také nejvíce ukořistěných bodů v orlovské historii v krajských soutěžích.

Nejdůležitějším mezníkem však zůstal postup do finále jihomoravské baseballové ligy, které se letos Šneci znovu zúčastnili.

Prakticky až v závěru sezony se postavili soupeři, se kterým si nedokázali poradit. „Za postupem do finále samozřejmě stojí celý tým, avšak vítězství v semifinále zajistili Michal Gallo svými drtivými nadhozy a Daniel Jakubec, který v dramatické koncovce utkání obstaral rozhodující bod," přibližoval Michal Kozák, hrající místopředseda klubu.

Finále se uskutečnilo na domácím hřišti Techniky Brno B. Hned na začátku utkání bylo hostům jasné, že nepůjde o zápas, na který jsou zvyklí. Soupiska soupeře byla naplněna hráči z extraligového áčka, což napovídalo tomu, že domácí nechtějí připustit za žádnou cenu selhání v posledním duelu sezony.

Vývoj zápasu byl hned od počátku v režii domácí Techniky, se kterou se Snails nemohli rovnat. Utržili jasnou porážku, přesto odcházeli z hrací plochy se vztyčenými hlavami. V dvanáctičlenné soutěži vybojovali stříbrnou příčku.

Za zmínku určitě stojí i fakt, že Snails letos nebojovali a nebojují pouze se svými soupeři v ligových utkáních, ale také čelí vandalismu na jejich domácím hřišti v Orlové-Porubě, známé problémové lokalitě třicetitisícového města na Karvinsku.

„Před třemi lety vzniklo po sedmnácti letech historie baseballu v Orlové oficiální hřiště, které jsme si vytvořili vlastním úsilím a za podpory města a Nadace OKD. Jenže hřiště je teď pod neustálými útoky vandalů, kteří nám kradou železné komponenty a devastují celé okolí hrací plochy," poznamenal Michal Kozák, nicméně ujistil, že i přes tyto problémy baseball v Orlové jen tak neskončí.