„Jedno vítězství z cizí palubovky je úspěch. Umožňuje nám nadále pomýšlet na první čtyřku tabulky, ale bude to ještě boj. Přímý souboj s Holicemi asi rozhodne," míní jeden z trenérů karvinského mužstva Roman Hamrus.

KK Valašské Meziříčí – Sokol Karviná 62:67 (38:42)

Vedoucí tým soutěže s dvěma srbskými hvězdami Miličem a Miloševičem byl velkým favoritem zápasu, ale Karvinští neměli co ztratit a bojovalo jako lvi. „Chtěli jsme dokázat, že naše poslední výkony nebyly náhodné," dodal Hamrus.

Začátek utkání byl hektický, když už ve 4. minutě odstoupil Michael Dostál. Měl krvavé zranění a za následné protesty obdržel u rozhodčích dvě technické chyby, byl vyloučen do konce utkání a to nevěstilo nic dobrého. „Hráče to ale spíš zdravě nabudilo, přestali řešit rozhodčí a začali hrát," pousmál se hlavní kouč Sokola Petr Šupol.

Za stavu 28:17 přešli hosté na zónovou obranu a domácí jako by byli kouzla zbavení. Karvinští několikrát zcela rozebrali jejich obranu a trefili volnou trojku, zvlášť David Číšecký. V poločase už Sokol vedl.

Překvapení domácí ve druhé půli kladli odpor, ale Karvinští nadšenou hrou v obraně stále drželi těsné vedení. V dramatickém závěru (60:60, 60:62, 62:62) prokázali hosté pevnější nervy. Halík zasmečoval do koše, Tomáš Hamrus se trefil z perimetru přes hráče a domácí poprvé prohráli v domácím prostředí.

„Kluci zahráli skvěle jako tým. Oswald, Hamrus, Halík, to jsou naše standardní opory, dneska se k nim ale přidali všichni další. Předvedli jsme výborný výkon," pochvaloval si Šupol.

Karviná: Číšecký 16, Halík 12, Hamrus 10, Oswald 9, Billík 6, Landor 5, Šeda 4, Hubáček 3, Dostál 2, Lepka, Segeďa, Krutina.

VŠB Ostrava – Sokol Karviná 72:55 (30:29)

V utkání proti třetímu týmu tabulky hosté také nebyli favority a první poločas nebyl špatný, jelikož byl vyrovnaný a většinu času Karvinští vedli. Domácí lavička neustále něco reklamovala a přiváděla neuvěřitelně neschopné rozhodčí pod tlak, kteří mu postupně podlehli a ve druhém poločase hosty zařezali jaksepatří.

„Domácí neměli téměř žádný faul, házeli dvojnásobek trestných hodů a kluci se tím nechali rozhodit. Vyprodukovali jsme 22 ztrát, i když několikrát při vymyšlených krocích, po kterých jsme se jen chytali za hlavu. Už se s tím moc dělat nedalo," podotkl rozladěně Šupol.

Karviná: Halík 13, Landor 9, Oswald 7, Číšecký 7, Šeda 7, Hamrus 6, Dostál 4, Billík 2, Hubáček, Segeďa,Krutina, Lepka. Trenéři: P. Šupol a R. Hamrus.