Ti prohráli v prvním duelu na půdě soupeře 25:30 a musí tak dohánět gólové manko. Zápasy o konečné umístění se totiž hrají pohárovým způsobem na dvě odehraná utkání. Baníkovci tedy musí zvítězit o šest gólů, anebo o pět, avšak nesmí Jičínu dovolit 25 a více branek.

„V tom Jičíně nám to opravdu nevyšlo, hlavně první půle, to byla doslova mizérie," uznal pivot Karviné Libor Hanisch, když si vybavil první vzájemný zápas v sekci o 5. až 8. místo. „Myslím, že se na nás projevilo obrovské zklamání z předchozího vyřazení ve čtvrtfinále," připustil. Hráči nejspíš byli myšlenkami stále u prohrané série s Lovosicemi a u faktu, že letos si o medaile z extraligy nezahrají.

Přitom k tomu měli blízko. Bojovali s Lovci až do pátého rozhodujícího utkání. Na severu Čech ale neměli nárok. „Dostat se do rozhodujícího pátého duelu a pak v něm vypadnout, to je asi nejhorší varianta. To už je fakt lepší projet sérii 0:3," uznal Hanisch. „Ne nadarmo se říká, že prohrát závěrečné zápasy bolí dvojnásob," doplnil.

Protože se baníkovci pořádně nesoustředili na další utkání v Jičíně, utekla jim první půle, ve které dostali 17 gólů. „Vlastně jsme oproti ostatním odehráli o víkend navíc, ale na fyzičku bych to nechtěl svádět. Bylo to o hlavě, o nás a naší koncentraci. Také nám chyběl Sláva Mlotek, to je mozek našich útočných akcí a jeho absence byla na našem herním projevu čitelná," připomněl Hanisch. Mlotek by však měl zítra do utkání nastoupit.

Karvinští se v šatně hecovali, že s utkáním v Jičíně musí něco dělat. „Trenéři nás probrali, protože to fakt byla laxní. Dostali jsme sprchu a to nás probralo z letargie," zasmál se Hanisch.

Karvinští se výkonnostně zvedli a stáhli náskok soupeře na hratelný rozdíl pěti gólů. „Mohlo to být ještě lepší, kdybychom proměnili náš poslední útok a neinkasovali. Rozdíl tří gólů by byl naprosto hratelný. Ale pořád je v naší moci s tím něco udělat. Když jsme v Jičíně zpřesnili obranu, šlo vidět, že se s tím domácí trápí. Doma rozhodně uděláme vše pro to, abychom si zahráli o konečné páté místo," ujistil karvinské fanoušky Hanisch.

Koncentrace hráčů tentokrát musí pracovat naplno od první  a ne až od 31. minuty. „To je jasné, bude to o našem přístupu. Za kabinu mohu síbit, že se Jičín opakovat nebude. Je to předposlední zápas sezony doma, chceme ho vyhrát," podotkl pivot HCB, který zná ze společného působení v Baníku jičínského Ondřeje Šulce.

„Je to jejich ústední postava, umí dát gól z dálky a uvolnit pivota. Na něj si musíme dát pozor," varuje Hanisch. Nějaké hecovačky se Šulcem podle něj neprobíhají. „My se sice známe, ale z našeho týmu ho pamatuji prakticky jen já a Marek Monczka," zasmál se.

Sobotní zápas začne v karvinské hale házené v 18 hodin.