Na opačných stranách barikády totiž stanuli petrovický Roman Kantor, někdejší hráč a předseda Torpeda, proti svému bratrovi Jakubovi, který stále za Torpedo hraje. Z dvoubodové výhry se nakonec radovali svěřenci trenéra Filipa Kubíčka, kteří se usadili na špici tabulky společně s dosud stoprocentním Sokolem Brno.

Havířovští měli 50 minut hry pod kontrolou, ale Petrovice pak rozpoutaly ďábelskou desetiminutovku, při níž hráči Torpeda nevěděli, co se děje. „Je ale třeba říct, že jsme hodně zariskovali. A taky jsme měli štěstí. Kdyby kluci z Torpeda v předchozím průběhu byli přesnější v koncovce, mohli vést třeba o sedm osm gólů," sportovně uznal momentálně petrovický trenér Roman Kantor.

Jaké to pro něj bylo vrátit se na palubovku, kde strávil nejúspěšnější léta své kariéry? „Na to se mě ptá spousta lidí, ale já pořád říkám, že to z mé strany nebylo prestižní ani vyhecované. Neříkám, že to byl zápas jako každý jiný, určitě to bylo něco speciálnějšího, ale že bych to měl kvůli tomu hrotit, to ne," bral utkání s nadhledem Roman Kantor.

I jeho bratr Jakub na domácí straně derby nijak zásadně neprožíval. „Čtyři sezony zpátky jsem sám v Petrovicích hrával, takže tam ještě mám kamarády. Bylo to v klidu. Tedy až na ten náš pokažený závěr, kdy jsme Petrovicím doslova darovali bod," nechápal ani Kantor, co se to v závěru stalo.

„Přišlo mi, že se jakoby nic neděje, všechno směřuje k naší jasné výhře a najednou se Petrovice zbláznily, zamkly nás a srovnaly. Byla to i naše chyba, mohli jsme dát z brejků pojišťující gól, ale bohužel," poznamenal Jakub Kantor.

Fakt, že Torpedo mělo v nohách předešlý duel v Paskově, prý znát nebyl. „To bych za tím nehledal, podle mě to nemělo vliv. Zatímco v Opavě jsme se hledali třicet minut, v Havířově padesát. Torpedo bylo lepší a teprve za stavu 4:0 jsme do toho šlápli, protože už nebylo na co čekat. Byl to risk," zopakoval trenér Roman Kantor.

Pro Torpedo to aspoň bylo poučení, že ani za stavu 4:0 v 50. minutě není nic rozhodnuto. „Musíme si z toho vzít to pozitivní. Pořád je lepší ztratit na startu sezony než v nějakém důležitém zápase na konci, kdy se může rozhodovat. Snad se z toho poučíme," poznamenal Jakub Kantor před víkendovým šlágrem kola na palubovce brněnských Gulliverů.

A Petrovice? Pro ně byl bodový zisk z Havířova nečekaný. „Říkám, že jsme získali zlatý bod. On ten rozjezd nebyl jednoduchý, hráli jsme v Opavě a pak na Torpedu, což jsou pro mě dva hlavní kandidáti postupu, takže jakýkoliv bodový zisk proti nim na výjezdu je velkým plusem. Teď se budeme snažit získat už konečně nějakou výhru v domácím prostředí," zakončil Roman Kantor.

Torpedo Havířov – ZFK Petrovice 5:4 p (1:0, 2:0, 1:4 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Vlach (Šimík), 27. Krečmer, 36. Vlach (Kloza), 47. Kraus (Plášek), 65. Šimík – 50. Firda, 50. Schulhauser, 56. Kubiena (Čížek), 60. Rychlý (Schulhauser).

Havířov: Piško – Vlach, Petr Bezděčík, Zemánek, Folwarczný, Fliega, Beneš, Bajgar – K. Peřka, Mžyk, Šimík – Plášek, Bezděčík – J. Kantor, Kajpuš, Krečmer – Kloza, Šochman.

Petrovice: Palovský – Lázók, Rychlý, Szweda, Mrkva, Hudec, Plonka, Daubner, Kloza – Čížek, Firda, Krumplovič – Šamonil, Foltinek, Schulhauser – Kubiena, Urban, Madecký – Ochodek.

Paskov Saurians – Torpedo Havířov 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Víkendové utkání Torpeda v Paskově mělo podobný průběh jako to pondělní s Petrovicemi. Havířované většinu času kontrolovali dění na hrací ploše i výsledek, vybudovali si dostatečný náskok a ve zbytku zápasu už nebyli tak koncentrovaní, takže soupeř korigoval. „Paskov má omlazený tým, ti kluci ještě sbírají zkušenosti, takže problém se zápasem jsme neměli. A Paskov určitě nedosahuje takových kvalit jako Petrovice, takže náš náskok nedokázal stáhnout. Bylo to spíš o tom, že jsme my nedokázali v poslední třetině přidat nějaké branky," komentoval zápas druhého kola Jakub Kantor z Torpeda.

Branky a nahrávky: 48. Růžička (Kučera), 53. Pastorek (Kurečka) – 8. Šimík (Vlach), 12. Krečmer (Fliega), 32. K. Peřka (Petr Bezděčík), 33. Kloza (Krečmer), 36. Kajpuš (Krečmer).

Havířov: Švihl – Vlach, Petr Bezděčík, J. Kantor, Folwarczný, Fliega, Beneš, Třaska – K. Peřka, Mžyk, Šimík – Plášek, Bezděčík, Kraus – Šochman, Kajpuš, Krečmer – Kloza.

Petrovice o víkendu svůj zápas nehrály. Jejich duel s Havlíčkovým Brodem se totiž uskuteční až 11. října.