V britském Birminghamu se stal vítězem IAAF World Indoor Tour, když poslední závod na 400 metrů před halovými vrcholy sezony vyhrál v čase 45,89 sekundy a tím pádem se definitivně dostal před všechny soupeře včetně Bralona Taplina.

„Pavel je halovým králem. V sobotu předvedl perfektní běh, z dráhy k mantinelu sbíhal jako první a pracně vybudovanou pozici už nepustil. Kromě celkového vítězství v tour získal i volnou kartu na halové mistrovství světa 2018, které se uskuteční právě v Birminghamu," vzkázal atletický manažer Alfonz Juck.

Maslákovi se poslední start opravdu vydařil, i když jej nijak zvlášť rychle nerozběhl. „Byl to taktický závod, čekal jsem na soupeře do poslední zatáčky, a když chtěli jít přede mě, tak jsem zrychlil, aby mě museli obíhat," prozradil Pavel Maslák. „Tahle myšlenka se vyplatila a snad jsem i zúročil i svoje halové zkušenosti. Jsem ale v první řadě rád, že jsem dokázal vyhrát," doplnil pětadvacetiletý rodák z Havířova, který před odchodem do Dukly Praha závodil ve vítkovických barvách.

Za Maslákem skončil na druhém místě Luguelin Santos z Dominikánské republiky (46,16) a třetí byl Slovinec Luka Janežic výkonem 46,38 sekundy. Jeho velký soupeř Bralon Taplin z Grenady, který jej porazil jak na čtvrtce v Toruni, tak i v úterý v Ostravě v třísetmetrovém závodu, v Birminghamu skončil v Birminghamu čtvrtý.