Ostravané dokázali na podzim baníkovce překvapit a vyhrát 4:2, ale tentokrát se v herně Baníku na Šumbarku odehrál poněkud jiný scénář. Hned na úvod smetl Jakub Fígeľ Tibora Pavlíka a nasměroval zápas k očekávanému scénáři. Klíčový souboj se odehrál posléze, když proti sobě nastoupili Michal Beneš a jednička Ostravanů Miroslav Bindač. „Ten už sice má padesát let, ale pořád patří v extralize mezi ty lepší. Michal čtrnáct dní netrénoval, jelikož byl nemocný, ale zápas zvládl. Důležité bylo, že dokázal soupeři vracet jeho nepříjemný servis, kterým Bindač dělá většinu svých bodů. Byl to boj, ale Michal to uhrál," poznamenal trenér Havířova Kamil Koutný.

Po této výhře už hosté trochu rezignovali, jelikož Bindač pro ně představoval jedinou šanci, jak pomýšlet na body. A to by ještě kromě něj musel vyhrát někdo další. To se ale nestalo. Marek Čihák nedal Patriku Klosovi šanci a bylo to 3:0. Pak sice Beneš prohrál s Pavlíkem, ale Fígeľ zápas uzavřel další jasnou výhrou nad Klosem.

A jak vlastně Havířované berou tyto zápasy? Jsou pro ně více prestižní než ty ostatní? „Ani ne. Nevím, jak v Ostravě, ale my to bereme normálně, Ono by to asi bylo jinačí, kdybychom se spolu pravidelně utkávali třeba v bojích o medaile, nebo o play-off. Ale i když je to sousedské derby, prestižně to nevnímáme," ujistil trenér Baníku.

Baník Charvát Havířov – TJ Ostrava KST 4:1

Body: Fígeľ 2, Beneš, Čihák – Pavlík

Ženy SKST zatím předposlední
Vedle mužského týmu Baníku Havířov finišují se základní částí i extraligové ženy SKST. Zatím jsou v tabulce předposlední, ale odehrají ještě tři zápasy. Všechny doma.

A lepší vyvrcholení základní části asi ani nemohlo být naplánováno, jelikož Havířovanky se na domácích stolech utkají o záchranu. Hostí 6. března Vlašim a 7. března Nusle, což jsou přímí konkurenti v boji o udržení. Pokud je zvládnou, udrží Havířov extraligovou příslušnost i pro další ročník.