Basketbalový kemp se konal již poněkolikáté v Bystřici nad Olší v penzionu Stadion. Pro mladé hráče bylo zázemí více než dostačující. Dvě přilehlé haly na basketbal a míčové sporty, kde mladí hráči trávili každé dopoledne a večer, workoutové hřiště, horolezecká stěna i atletický ovál, to vše nabízelo řadu možností k tréninku.

„Součástí areálu je i plavecký bazén a posilovna. Navíc jsme měli krásný výhled na Javorový a přálo nám i slunečné počasí,“ popisoval koordinátor přípravek v Sokole Tomáš Hlavenka.

Hráči kategorie U11, kteří by od příští sezony měli hrát samostatnou soutěž pod vedením trenérů Tomáše Hlavenky a Jiřího Janíka, si v některých dnech sáhli až na dno svých fyzických sil.

Děti ze Sokola na přípravném kempu, kam na konci dorazili i hráči A-týmu.Zdroj: Sokol Karviná

„Často jsme bojovali s vedry a pro mladé hráče byl vyčerpávající i pěší výšlap z Bystřice na chatu v Hrádku. Energii jsme ale rychle doplnili vydatnou večeří a malými sladkostmi, které malí hráči dostali za různé sportovní soutěže. Ke konci basketbalového kempu samozřejmě nesmělo chybět grilování párků a večerní hry,“ přibližoval Hlavenka.

Ke konci soustředění se do areálu přesouvaly starší kategorie i muži Sokola, takže bylo složitější logisticky naplánovat tréninkové fáze. Nicméně hráči U11 se kvůli vytíženosti obou hal účastnili tréninku mužů jako diváci a bylo pro ně přínosné sledovat dospělý basket naživo. „Jistě, mohli vidět basketbalový zápas, souboje pod košem i taktické pokyny trenérů. Nebylo to na škodu,“ potvrdil Hlavenka.

Co se týká mužů, ti pokračují v přípravě na nový ročník II. ligy. „Kluci absolvují tří až čtyřfázovou denní přípravu, který zahrnuje atletiku, posilování a samozřejmě basketbal, plus taktické porady. Plán přípravných utkání již máme, budeme hrát proti výše postaveným celkům, což je pro nás celkem pocta,“ dodal k přípravě mužů předseda Sokola Roman Hamrus.