„Tři týdny jsme nehráli, byl jsem zvědavý, jak se přestávka na hráčích projeví, ale dopadlo to výborně. Vysoko jsme vyhráli a také hra byla koukatelná," pochvaloval si trenér Petrovic Roman Kantor.

Líbilo se mu, že hráči do hry vkládali prvky, které pilují na tréninku. „Zejména přesilovky. Využili jsme dvě, ale kluci se snažili hrát to, co trénujeme, bylo to tam jasně patrné. Těžko hodnotit, jestli byl zrovna Paskov měřítkem naší výkonnosti, spíš ne, ale důležité je, že jsme soupeře nepodcenili a na průběhu zápasu to šlo vidět," konstatoval Kantor.

Domácí o své výhře rozhodli vlastně už během první třetiny, kterou ovládli 6:1. V té druhé se Paskov zlepšil a Petrovicím nevycházelo to, co v první části, ale ve třetí dvacetiminutovce už se vše vrátilo do zajetých kolejí.

„Dařila se rozehrávka, zbytečně jsme neztráceli. Drželi jsme míček a naše útoky končily střelou do brankového prostoru, takže z toho byl buď zákrok gólmana, nebo rovnou gól. To bych vyzdvihl. Naše akce nekončily na nepřesné přihrávce, ale střelou, toho bychom se měli držet dál," poznamenal trenér ZFK.

I když si sám myslel, že v lednu už bude o účastnících play-off rozhodnuto, musí nyní opravit názor. „Myslím, že se během ledna nerozhodne, týmy za námi také vyhrávají, asi to bude boj až do konce. Trochu nám nahrává lehčí los, ale na to se nesmíme spoléhat. Máme tam pořád náskok šesti bodů, ale musíme jej udržet," vyhlásil Kantor jasný cíl do nejbližších zápasů.

ZFK Petrovice – Paskov Saurians 11:3 (6:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 1. Foltinek (Chvastek), 4. Chvastek (Firda), 10. Oborák (Foltinek), 16. M. Michalík (Kubiena), 16. Foltinek (Oborák), 17. Chvastek, 38. Firda (Šmída), 42. Šmída (Lázók), 52. Foltinek (Oborák), 54. Foltinek (Oborák), 59. Čížek (Oborák) – 19. Glogar (Pecek), 30. Bonczek (Pecek), 55. Kučera.

Petrovice: Palovský – Šmída, Daubner, Szweda, Hochman, Lázók, Mrkva, Plonka – M. Michalík, Foltinek, P. Michalík – Krumplovič, Chvastek, Firda – Oborák, Kubiena, Čížek. Trenér: Roman Kantor.