To, že Hanačky mají letos nečekané problémy, signalizoval už fakt, že přijely do Karviné jen se sedmi hráčkami do pole.

Domácí házenkářky se do soupeřek zakously, předváděly kvalitní výkon a přesně střílely. V brance excelovala Fridrichová, která je při neúčasti Provázkové (je po operaci) jedinou gólmankou týmu. Proti Olomouci měla v první půli neskutečné procento úspěšnosti – 75%. I díky ní šly sokolky do pohodlného náskoku 18:6.

„Bohužel se nám po čtvrthodině hry zranila naše nejlepší střelkyně Markéta Remetančíková, která musela se zlomeným nosem do nemocnice," zalitoval trenér družstva Jaroslav Hudeček. Naštěstí ji na střední spojce zastoupila Kateřina Brzósková, vypomáhající Karviné ze Zlína.

Karvinské házenkářky (v tyrkysovém) porazily i Olomouc.

Hudeček do druhé části poslal na palubovku i další, především mladé hráčky, které už ale nenavázaly na výkon Karviné z první půle a postupně se k nim přidaly i zkušenější hráčky. „Zřejmě pod dojmem snadného vedení už šla kvalita hry dolů. Udělali jsme třináct technických chyb, to je hodně. Je vidět, že mladé holky se ještě pořád učí, sbírají zkušenosti," uznal Hudeček.

Nakonec byla pohodová výhra vykoupena další citelnou ztrátou, kdy se zranila i jediná gólmanka Fridrichová. „Taky musela do nemocnice a jen se modlíme, aby neměla nic zlomeného," dodal Hudeček. Ještě že už se blíží konec podzimu. Sokolky čeká závěrečné utkání na palubovce posledního a dosud bezbodového Nového Jičína.

Sokol Karviná – SK UP Olomouc 30:20 (18:6)

Karviná: Fridrichová 2 – Polehlová 1, Kresačová 2, Brzósková 5/1, Koudelková 2, Pawlasová 2, Remetančíková 2, Baronová 8/2, Jaňurková, Paulišinová 2, Synková 4.