Torpedo se do Národní ligy poroučelo před třemi lety, kdy spadlo z extraligy. Tehdy z finančních důvodů rezignovalo i na první ligu a zařadilo se rovnou do té druhé. Nyní se postupně vrací.

Po úspěšně zvládnutém finále s Opavou v minulé sezoně II. ligy už hráči vyhlížejí start nové sezony. Vstoupí do ní s novým názvem jako Florbal Pegres Havířov. V zádech tedy budou mít značku, která již několikrát v minulosti zkrášlila název klubu a je spojena s největšími úspěchy v historii. Mládež bude i nadále využívat název Torpedo.

„V první řadě se nám bude v příští sezóně lépe ‚dýchat'. Financovat celostátní soutěž není zrovna lehké. Podmínky našich trenérů i hráčů sice nejsou ještě úplně špičkové, ale jdeme postupně správným směrem. Toto partnerství s firmou Pegres je pro nás velmi důležité, protože nám napomůže klub stabilizovat a připravit na budoucí úspěchy, které nás nezadržitelně čekají," usmívá se generální manažer klubu Tomáš Buchwaldek.

Svá slova na obnovenou spolupráci přidala také jednatelka společnosti Pegres Drahomíra Gřešová: „Vždy jsme měli pocit, že by každá prosperující firma měla podporovat mládež ve sportovních aktivitách, a to nejlépe v místě svého bydliště. Spojení s florbalovým klubem jsme považovali za ideální, protože do tohoto sportu se může zapojit téměř kdokoliv, má širokou členskou základnu, je populární a má budoucnost."

Florbalisté Pegresu vstoupí do soutěže tuto sobotu 17. září, kdy na domácí půdě přivítají hráče Pelhřimova. Lodivodem A-týmu nadále zůstává Filip Kubíček, který jej dovedl k postupu ze druhé ligy do první.

K žádnému většímu řezu do současného kádru by dojít nemělo. Po zranění se vrací David Mattivi, největším oslabením je odchod Jiřího Krečmera, který dostal pracovní nabídku v zahraničí. Pokračovat by stále měla ikonická postava klubu Pavel Kožušník. Devětatřicetiletý matador i přes nezastavitelný věk stále prokazuje, že na florbal na vyšší úrovni má a v kariéře tak pokračuje.